reklama 11A

Global Champions startuje. Pražští lvi míří do Doha bez Kellnerové

ikonka

Parkurová série Longines Global Champions Tour a Global Champions League startuje již 5. až 7. března v nádherné Longines aréně v centru Al Shaqab v katarském městě Dauhá. Za tým Prague Lions tam míří Niels Bruynseels, Jur Vrieling a Wilm Vermeir.
26.02.2020 17:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
S velkým očekáváním se blíží slavnostní zahájení parkurové série Longines Global Champions Tour a Global Champions League 2020. Již ve dnech 5. až 7. března se odehraje úvodní kolo v katarském městě Dauhá. 
 
Pořadatelé publikovali oficiální seznam jezdců účastnících se těchto závodů a jak je již u této série zvykem, fanoušci jezdectví se mohou těšit na samá zvučná jména. Na soupisce letošního úvodního mítinku série Longines Global Champions Tour a Global Champions League nechybí nejlepší jezdci a koně světa a o dechberoucí podívanou tedy nebude nouze. Na místo se chystá například Belgičan Pieter Devos, nizozemský reprezentant Maikel van der Vleuten, Francouz Simon Delestre, z Německa pak dojedou Marcus Ehning a Christian Ahlmann, nebude chybět ani australská reprezentantka Edwina Tops-Alexander. 
 
Z týmu Prague Lions se v Dauhá předvedou Belgičané Niels Bruynseels a Wilm Vermeir a nizozemský jezdec Jur Vrieling. Právě tento zkušený padesátiletý jezdec je jedním z nováčků v pražském celku, v loňském roce startoval ještě za Doha Falcons. Společně s pětatřicetiletým Španělem Sergio Alvarezem Moyou nahradili v původní sestavě Gerca Schrödera z Nizozemí a Marca Kutschera z Německa, jenž bude závodit za Berlin Eagles.
 
Naopak mezi „českými lvy“ zůstávají devětačtyřicetiletý Nizozemec Marc Houtzager a čtyřiadvacetiletá Češka Anna Kellnerová. Ta již v předstihu avizovala, že na prvních třech mítincích Global Champions v Dauhá, v Mexico City a na Miami Beach bude chybět: „Z Global Champions máme zatím v plánu Šanghaj,“ prozradila. Čtvrté kolo v Číně proběhne dva měsíce po tom prvním v Kataru. 
 
Anna Kellnerová se již od února připravuje na hlavní závodní sezonu, která by pro členy českého národního týmu měla vyvrcholit účastí na olympijských hrách v Tokiu, ve španělské Olivě. Koná se tam velmi oblíbená Spring Mediterranean Equestrian Tour, při níž by měla Kellnerová startovat i na přelomu února a března.
 
Kompletní seznam jezdců, kteří se chystají na zahajovací mítink Global Champions do Dauhá, najdete na stránkách www.globalchampionstour.com.
 
Archivní foto David Horváth / CET



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE