reklama 11C

Parkurové týmy pro GCL 2020: Prague Lions mají dva nové jezdce

ikonka

Organizátoři světové parkurové série Global Champions League oznámili složení týmů pro sezonu 2020. Prague Lions mají dva nové členy, jsou jimi Nizozemec Jur Vrieling a Španěl Sergio Alvarez Moya. V družstvu nechybí Češka Anna Kellnerová.
05.02.2020 13:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Seriál parkurových závodů Global Champions League a Longines Global Champions Tour vyvrcholí již třetím rokem v pražské O2 areně, kde se při tradičním GC PlayOffs utkají o pohádkové výhry jak všechny týmy GCL, tak vítězové jednotlivých Grand Prix LGCT. 
 
Nejprestižnější světová parkurová série Global Champons bude mít v roce 2020 celkem osmnáct zastávek, první z nich bude začátkem března v katarském Dauhá. Měsíc před startem nové sezony organizátoři oznámili složení jednotlivých šestnácti družstev. 
 
Pražští lvi budou mít mezi sebou dvě nové tváře. Jsou jimi Nizozemec Jur Vrieling, jenž je aktuálně na 87. místě světového žebříčku a Španěl Sergio Alvarez Moya. Ten figuruje na 137. řádku tabulky skokových jezdců Mezinárodní jezdecké federace (FEI). Nejvýše postaveným členem je Niels Bruynseels z Belgie (16. pozice). Na 24. příčce FEI Longines Jumping Rankings je Marc Houtzager z Nizozemí a v první stovce je i další belgický člen Prague Lions Wilm Vermeir (98. místo). 
 
V každém celku je vždy jeden jezdec ve věku do 25 let, což je v tomto případě Češka Anna Kellnerová. Ta se po půlroční pauze zapříčiněné zlomeninou nohy opět vrátila v půlce ledna do závodního sedla a úspěšně absolvovala se svými koňskými svěřenci dva závodní víkendy ve španělské Olivě. 
 
Z původních členů Prague Lions budou v sezoně 2020 chybět Gerco Schröder z Nizozemí (aktuálně není v sestavě žádného týmu) a Marco Kutscher z Německa, jenž bude závodit za Berlin Eagles.
 
Podrobné složení všech sestav najdete na adrese www.globalchampionsleague.com
 
Foto Kateřina Návojová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE