reklama 11D

Sbírka na kvalitní protézu. Jezdci chtějí podpořit parkurového trenéra

ikonka

Na webu Donio.cz probíhá od čtvrtka sbírka, která má podpořit parkurového trenéra a někdejšího jezdce Tomáše Černého. Ten kvůli vážné nemoci přišel o levou nohu. Za pouhých pět dní se vybraly tři čtvrtiny z cílové částky 200.000 korun.
11.04.2023 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Před několika dny založila Kateřina Lacinová prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz sbírku ve prospěch trenéra parkurových jezdců a koní Tomáše Černého. Reakce jezdecké komunity na sebe nenechala dlouho čekat a za necelý týden přispělo přes 130 dárců částkou ve výši 150.000 korun. 
 
„I přes několik nepříznivých událostí žil Tomáš donedávna spokojený život. Žil a pracoval tam, kde to má nejraději – ve stáji, s koňmi, se kterými strávil spoustu svého času. Zasvěcení vědí, že láska k těmto zvířatům je víc než pouhý koníček. Je to radost, vášeň, životní styl, někdo by možná s nadsázkou řekl i nemoc, protože pokud vás pohltí tahle láska, trvá to až do konce života. A přesně tím vším jsou koně a vše kolem nich pro Tomáše. Strávil u nich celý svůj život, jako jezdec, ale i jako trenér, kdy jeho osobitý styl naučil spoustu z nás lepšímu ježdění, a to i díky jeho trpělivosti, vlídnosti a zápalu pro věc,“ píše zakladatelka sbírky na Donio.cz.
 

Psali jsme: Nejtěžší dostih Ivana Kuba. Po vážném pádu bojuje o návrat do života

 
„Bohužel, v loňském roce Tomáše postihlo neštěstí v podobě zákeřné nemoci, jež si vybrala svoji daň na jeho noze, kterou bylo nutné koncem roku amputovat. Pojišťovna mu nabídla model protézy dolní končetiny, se kterým by pro něj pohyb byl zcela jistě méně obtížný. Avšak, aby pojišťovna Tomášovi tuto protézu uhradila je nutná jeho spoluúčast na její koupi. Vzhledem k jeho finanční situaci si takovou spoluúčast nemůže dovolit, a proto jsme se rozhodli Tomášovi pomoci a založili jsme pro něj tuhle sbírku. S protézou, kterou by mohl Tomáš díky naší sbírce od pojišťovny dostat by mohl zase zpátky za svými milovanými do stáje,“ dodala Kateřina Lacinová.
 
Na sociálních sítích odkaz na sbírku sdílely desítky lidí a mnozí v komentářích vzpomínají na jezdecké úspěchy Tomáše Černého v pozici parkurového reprezentanta, který byl svého času i držitelem Československého rekordu ve skoku mohutnosti. 
 
Foto: poskytla Kateřina Lacinová
Zdroj: Donio.cz



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE