reklama 11B

Čtvrt milionu za víkend. Dárci píšou Lucii Melmerové dojemné vzkazy

ikonka

Obrovskou vlnu solidarity projevila jezdecká komunita v rámci sbírky České jezdecké federace pro Lucii Melmerovou. Za 48 hodin poslali na transparentní účet téměř čtvrt milionu korun a do zpráv připojují dojemné vzkazy. „Děkuji všem,“ uvedla Lucie.
20.12.2020 19:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V pátek 18. prosince se rozběhla sbírka České jezdecké federace ve prospěch Lucie Melmerové, která po srpnovém pádu s koněm při tréninku utrpěla impresivní zlomeninu lebky. 
 
Zdravotní stav bronzové medailistky z letošního mistrovství České republiky starších juniorů se postupně zlepšuje, ale stále přetrvávají zdravotní komplikace, které mají za následek horší pohybovou koordinaci. V současné době ambulantně dojíždí do Berouna na fyzioterapii a ergoterapii, ale od ledna opět nastupuje do Motola na rehabilitaci a následně, pokud vše půjde dobře, má naplánované rehabilitační pobyty v Kladrubech či v Berouně. 
 
Velkým přáním Lucky je co nejdříve se posadit na koně. Čeká jí však ještě náročná cesta plná problémů, a právě proto Česká jezdecká federace vypsala sbírku, která má Lucii návrat do sedla co nejvíce usnadnit. Za pouhé dva dny od zveřejnění čísla transparentního účtu lidé poslali téměř 250.000 Kč. 
 
Dárci navíc do zpráv často připojují dojemné vzkazy. „Lucinko, držím Ti moc palce,“ píše např. Teresa Klímová. „Držíme palce, ať brzy vyskočíš do sedla,“ uvedla Milada Špačková. „Bojuj holka,“ vzkazují zástupci Farmy Nový Jičín. „Lucinko, brzo se uzdrav,“ pokračuje Lucie Bělohradová. 
 

PSALI JSME: ČJF vyhlašuje sbírku pro Lucii Melmerovou. Pomozme Lucce zpět do sedla

 
„Hodně sil a brzký návrat do sedla,“ přeje také s příspěvkem generální sekretář České jezdecké federace, Jiří Strejček. „Moc držíme palce, ať jsi zpět v sedle,“ přidává se člen Výkonného výboru ČJF, Martin Blažek. Příspěvek poslala mj. i předsedkyně oblasti Praha ČJF Eva Pařenicová. Mezi štědrými dárci nechybí ani dřívější představitelé České jezdecké federace, jako např. někdejší viceprezidentka ČJF pro ekonomiku Dana Křelinová (dříve Denková). 
 
„Ty to zvládneš,“ ujišťuje Lucku úřadující mistryně České republiky v drezuře Hana Vášáryová. Mezi dárci z řad známých jezdců jsou např. i Rudolf Doležal, David Fialka, Václav Staněk, Václav Studnička nebo Jaroslav Hatla.  
 
Mezi dárci nechybí ani paradrezurní reprezentant Vladimír Votřel, který Lucii píše: „Jednou lidi pomohli mě, teď pomůžu zase já.“ Připomíná tak sbírku z roku 2019, kdy se mu jezdecká veřejnost složila na vysněnou účast při mistrovství Evropy v nizozemském Rotterdamu. Tehdy mu během pár týdnů dorazilo na účet více jak 100.000 Kč. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Resuscitovala mě máma. Chci se na koně alespoň posadit, říká Melmerová

 
„Je to neuvěřitelné, děkuji moc všem lidem nejen za finanční podporu,“ vzkazuje Lucie Melmerová. „Chtěla bych zmínit i ty, kteří mi dali dar mimo sbírku. Děkuji tak i Radovanu Vítkovi, Standovi Hakrovi, Bohoušovi Starnovskému a Olimu Písaříkovi. Ještě jednou díky všem, moc si toho vážím,“ dodává dojatá Lucie a připojuje své první fotografie s koňmi poté, co byla před vánočními svátky propuštěna z nemocnice. Samozřejmě na návrat do sedla to zatím není, ale srdečné obejmutí s koňskými svěřenci chybět nemohlo. 
 
Pokud byste se chtěli taktéž do sbírky zapojit, můžete poslat libovolný příspěvek na transparentní účet: 296156054/0300. V žádném případě nejde o to, kdo pošle větší finanční obnos, ale hlavně o projev solidarity a vzájemné podpory. Srdečné povzbuzení jistě udělá Lucii velkou radost a dodá jí novou energii při její snaze vrátit se na závodní kolbiště. 
 
Pohyby na transparentním účtu i připojené zprávy můžete sledovat POD TÍMTO ODKAZEM



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE