reklama 11D

Neurostimulátory pro Vladimíra Votřela. Reakce lidí byla nečekaná

ikonka

Pod záštitou Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové probíhá od 2. prosince na webu Darujme.cz sbírka na neurostimulátory pro paradrezurního reprezentanta Vladimíra Votřela. Část prostředků na ně si sehnal sám, na zbytek se skládá veřejnost.
08.12.2021 09:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Známý paradrezurní jezdec Vladimír Votřel, který v profesním životě pracuje na záchranné stanici Pavlov, kde se stará o volně žijící zraněná zvířata, se od 18 let potýká s diagnózou roztroušené sklerózy. Nemoc se ozývá hlavně při pohybu dolních končetin, kdy ujít více než 50 metrů je nad jeho síly. 
 
Neurostimulártory mu velmi pomáhají a bez nich by svojí práci už nedokázal plnit. Nedávno dostal možnost vyzkoušet nové neurostimulátory WalkAid. Chůze se prý velmi zjednodušila, kopec najednou nebyl překážkou, a dokonce i schody zvládal bez opory. „Díky Nadaci Jakuba Voráčka, která podporuje lidi s roztroušenou sklerózou, mám nyní tyto neurostimulátory zapůjčené na jeden rok. Hodně mi pomáhají, a tak bych si je rád pořídil natrvalo,“ uvedl Votřel.
 

Psali jsme: Vladimír Votřel: Figaro mi splnil sen. Je to mé obrovské zrzavé dítě

 
Pořízení pacientského setu neurostimulátorů WalkAid na obě nohy však vyjde dle dostupných informací na internetu na více jak 200.000 Kč. Na jejich pořízení se Vladimírovi podařilo nashromáždit z vlastních zdrojů 50.000 Kč. V získání dalších prostředků mu pomáhá sbírka pod záštitou Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové na webu Darumje.cz. 
 
Vlna solidarity na sebe nenechala dlouho čekat a jen pár desítek hodin poté, co Vladimír Votřel sdílel v úterý 7. prosince informace o průběhu sbírky, tak byla cílová částka 40.000 Kč díky více jak pěti desítkám dárců dosažena, alespoň co se týče příslibů. „Reálně zatím dorazilo něco přes dvacet tisíc. Částka zobrazená na webu Darujme.cz je včetně příslibů, a ne vždy nakonec všechny slíbené příspěvky lidé zašlou,“ upozornili redakci Jezdci.cz ve středu ráno zástupci Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Sbírka každopádně ani po dosažení cílové sumy nekončí, pokračuje až do 28. února 2022, a tak ti, kteří by chtěli známého paradrezurního jezdce podpořit, mají stále možnost. 
 

Nepřehlédněte: Vladimír Votřel: Kladu si velké cíle. I když to nevyjde, musím bojovat

 
„Jsem nadšený, že se částka, na jejíž výši jsme se s nadací domluvili i s ohledem na dosavadní zkušenosti při podobných sbírkách, dosáhla tak rychle. To nikdo nečekal. S Nadací Olgy Havlové jsme se již domluvili na tom, že obdržím celý obnos prostředků, které se vyberou. Tedy i ty nad původní cílovou částku,“ dodal Vladimír Votřel. 
 
Foto: poskytl Vladimír Votřel



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE