reklama 11D

Téměř 950 tisíc Kč za měsíc. Sbírka pro Lucii Melmerovou slaví úspěch

ikonka

Měsíc od vyhlášení veřejné sbírky pro Lucii Melmerovou bylo na transparentní účet České jezdecké federace zasláno téměř 950 tisíc Kč. „Pozitivní ohlas nás mile překvapil,“ konstatuje generální sekretář ČJF, Jiří Strejček. Sbírka poběží do 31. ledna.
18.01.2021 15:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Bronzová medailistka z loňského mistrovství České republiky starších juniorů v parkurovém skákání Lucie Melmerová utrpěla těžký úraz hlavy 25. srpna ve své domovské stáji při tréninku. 
 
„Spadla jsem z koně, který zakopl, spadl a já spadla pod něj. Když se zvedal, tak mi přitom šlápl na hlavu,“ prozradila po bezmála třech měsících od této příhody, při níž utrpěla impresivní zlomeninu lebky, Lucie Melmerová.
 
Zdravotní stav Lucky se postupně zlepšuje, ale stále přetrvávají zdravotní komplikace, které mají za následek horší pohybovou koordinaci. Velkým přáním Lucky je se co nejdříve posadit do sedla. „Rádi bychom jí v jejím úsilí podpořili,“ uvedli zástupci České jezdecké federace při spuštění sbírky krátce před vánočními svátky.
 

PSALI JSME: Resuscitovala mě máma. Chci se na koně alespoň posadit, říká Melmerová

 
Přesně za jeden měsíc, tj. do 18. ledna 2021, dorazilo na transparentní účet České jezdecké federace 948.440 Kč. Na tuto částku se složilo celkem 416 přispěvatelů. Někteří další přispěli Lucii i mimo veřejnou sbírku. 
 
„Reakce veřejnosti nás velmi mile překvapila a jsme moc rádi, že se jezdecká komunita takto dokázala semknout a pomoci Lucii Melmerové v těžké životní situaci,“ uvedl generální sekretář České jezdecké federace, Jiří Strejček. „Výkonný výbor ČJF se při svém lednovém zasedání usnesl, že sbírka bude ukončena k 31. lednu,“ dodal. Kdo tedy má ještě zájem se zapojit, má na to necelé dva týdny.
 
Foto Zenon Kisza / ČSP

Zapojujete se do veřejných sbírek?

celkem hlasů: 55

Hlasování skončilo.

Ano, pravidelně 6 / 10.91%
Ano, nepravidelně 14 / 25.45%
Pouze výjimečně 23 / 41.82%
Ne, nezapojuji se 12 / 21.82%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE