reklama 11B

Hřebeček Clark má za sebou operaci v Berlíně. Již se postaví na nohy

ikonka

Desítky tisíc čtenářů zaujal náš článek o předčasně narozeném hřebečkovi plemene Appaloosa, který se potýkal s různými komplikacemi, ale přesto dával najevo, že má snahu o svůj život bojovat. Ve čtvrtek prodělal operaci a již se sám postavil na nohy.
19.08.2022 10:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Hřebeček Clark byl na kliniku v Berlíně převezen z Equiwell Medical Center v Kolči na Kladensku poté, co u něj došlo akutní laterální fixaci čéšky čtvrtého stupně, což vyžadovalo chirurgický zákrok.
 
Ten měl proběhnout již v úterý, ale nakonec byl odložen o dva dny. „Operace byla náročná a dlouhá, ale Clark je držák. Zvládnul anestezii, podařilo se zafixovat patelu zpět na své místo a nožička se hýbe, jak má,“ informovala nás MVDr. Gabriela Macečková.
 

Psali jsme: Bojovník Clark. Předčasně narozený hřebeček si získal srdce mnoha lidí

 
Hříbě samozřejmě ještě nemá zcela vyhráno. Mezi hlavní rizika patří pooperační infekce rány anebo zborcení kolene, pokud by někde praskly chirurgicky řešené vazy. „Prvních 24 hodin je největší riziko, dalších 14 dní ještě bude zásadních,“ upřesnila Macečková.
 
Každopádně první důvod k radosti určitě je. „Clark se po několika hodinách postavil na nožičky a pije sám od mámy,“ sdělila nám majitelka Květa Červená. Je také moc vděčná za pomoc široké veřejnosti, která jí ve sbírce přispívá na astronomické náklady léčby. Vyšplhaly se již na několik set tisíc korun. Od téměř 140 dárců je zatím na účtu platformy Donio.cz přes 70.000 korun. 
 
Foto: poskytla Květa Červená



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE