reklama 11D

Salzburk hostil Světový pohár v drezuře. Světové star hodnotila Češka

ikonka

Přes veškerá protiepidemická opatření se v rakouském Salzburku uskutečnil Světový pohár v drezuře. Největší světové hvězdy posuzovala ve sboru rozhodčích i Češka Gabriela Valeriánová. Ta se s námi podělila o dojmy i celkové hodnocení tohoto mítinku.
26.01.2021 14:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 

VIDEO REPORTÁŽ SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

Součástí odloženého 15. ročníku Amadeus Horse Indoors v rakouském Salzburku se předposlední lednový víkend konaly soutěže zařazené do drezurního Světového poháru. Ten by měl vyvrcholit ve švédském Göteborgu na přelomu března a dubna.
 
Bodované soutěže v rámci světové série proběhly dvě. V té sobotní zvítězila favorizovaná Němka Isabel Werth s šestnáctiletou oldenburskou klisnou Weihegold Old. Šestinásobnou olympijskou vítězku a devítinásobnou mistryni světa rozhodčí ohodnotili 81,848 %. U všech hodnotitelů to byla nejvyšší známka. 
 
Také druhé místo putovalo do Německa. S výsledkem 79,630 % si jej zasloužila Jessica von Bredow-Werndl na čtrnáctileté trakénské klisně jménem TSF Dalera BB. 
 
V nedělní volné sestavě na hudbu neboli küru si zmíněné jezdkyně pořadí vystřídaly. Jessica von Bredow-Werndl s Dalerou obdržela od rozhodčích 87,960 %, zatímco dlouhodobá světová jednička Isabel Werth s klisnou Weihegold Old zajela kür za 84,720 %. Na tomto pořadí se opět shodlo všech pět rozhodčích, vč. Češky Gabriely Valeriánové, kterou jsme požádali o krátké zhodnocení celého mítinku.
 
Pro Jessicu von Bredow-Werndl to bylo v Salzburku její první vítězství ve Světovém poháru a napodobila tak svého bratra. Benjamin Werndl totiž v Salzburku vyhrál v roce 2018. Tehdy triumfoval s koněm Daily Mirror.
 
Jessica se díky triumfu v Sazlburku ujala také vedení v průběžném pořadí Světového poháru 2020/2021. Při tiskové konferenci po slavnostním udílení cen neskrývala nadšení a nešetřila slovy chvály na adresu pořadatelů, kteří museli vyvinout obrovské úsilí, aby se tento mítink mohl uskutečnit. Většina závodů západoevropského Světového poháru totiž byla zrušena. 
 
Další kolo by při příznivé situaci měl hostit nizozemský ´s-Hertogenbosch 12. a 13. března. Finále pak proběhne od 31. března do 5. dubna ve švédském Göteborgu. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE