reklama 11D

Nová Global Equestrian Group: Beerbaum se spojil s Helgstrand Dressage

ikonka

V pondělí 18. ledna obletěla jezdecký svět zpráva, že Ludger Beerbaum Stables a Helgstrand Dressage vstoupili do oficiálního partnerství s cílem stát se globálním lídrem v jezdeckém odvětví. Veškeré aktivity bude zastřešovat Global Equestrian Group.
18.01.2021 13:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Global Equestrian Group vznikla jako strategické partnerství mezinárodně uznávaných stájí Ludger Beerbaum Stables, které se skládají ze sportovní a obchodní stáje parkurových koní, stanice hřebců a moderního jezdeckého centra v německém Riesenbecku, a Helgstrand Dressage, což je jedna z předních světových jezdeckých společností s moderními prodejními a tréninkovými centry v Dánsku, Německu a USA, a dále Waterland Private Equity. 
 
Nová skupina bude mít více jak 150 zaměstnanců a zastoupena bude ve čtyřech zemích. Její obrat by měl přesahovat 60 milionů eur. Global Equestrian Group zahrnuje také stávající aktivity v oblasti šperků Helgstrand, jezdeckou značku oděvů Kingsland Equestrian a další aktivity v jezdeckém odvětví. Majoritní vlastník Helgstrand Dressage a Waterland Private Equity nově vzniklé partnerství podporuje a stává se také majoritním akcionářem globální společnosti.
 
„Jsem nadšený, že mohu vstoupit do tohoto partnerství se společností Helgstrand Dressage a Waterland, abychom urychlili pokrok v našich podnikatelských aktivitách a vytvořili globálního lídra v jezdeckém sportu, který plně využije potenciálu propojení drezury a skoků. Těším se na spolupráci se svými novými partnery, protože budu řídit naše aktivity v parkurovém sportu. Budu se snažit plnit stanovené cíle a dále expandovat,“ uvedl sedminásobný olympionik a čtyřnásobný olympijský šampion v parkurovém skákání Ludger Beerbaum. 
 

PSALI JSME: Ludger Beerbaum: Můj oblíbený kůň? To jsem ještě spával ve stáji

 
Mezinárodní jezdecké centrum v Riesenbecku (Riesenbeck International Equestrian Center) bude na jaře rozšířeno a zrekonstruováno, aby mohlo nabídnout mimo jiného 300 stálých boxů pro koně a nové jízdárny s pískovým povrchem. Global Equestrian Group také rozšíří aktivity v chovu, výcviku a prodeji mladých parkurových koní s Ludger Beerbaum Stables, která by měl být základnou pro další expandování prostřednictvím akvizic renomovaných stájí. 
 
„Ludger Beerbaum Stables mají silnou reputaci a hvězdné sportovní výsledky v parkurových soutěžích. Strategické spojení s Helgstrand Dressage je zkrátka perfektní. Těšíme se, až spojíme naše zkušenosti a diverzifikujeme naše obchodní aktivity tak, aby zahrnovaly skoky, drezuru a další činnosti na stávajících i nových trzích,“ říká Andreas Helgstrand, dvojnásobný účastník olympijských her a držitel bronzové olympijské medaile v drezuře, který v roce 2008 založil Helgstrand Dressage.
 
Globální trh parkurových koní je podstatně větší než trh s drezurními koňmi. Společnost Global Equestrian Group se zaměří na společný trh převyšující 30 miliard eur a bude stavět na silné globální pozici této skupiny a nezávislých značkách, aby využila synergii prodeje a expandovala do nových regionů.
 
„Jsme velmi potěšeni, že můžeme podpořit vznik skutečného světového lídra v jezdeckém sportu tím, že budeme nadále přispívat našimi praktickými zkušenostmi a cílenými investicemi do Global Equestrian Group, stejně jako podporovat vstup na nové trhy a využívat akvizičních příležitostí v souladu s naší strategií růstu,“ řekl Kaspar Kristiansen, výkonný ředitel Waterland Nordic.
 
Každodenní chod Ludger Beerbaum Stables a Helgstrand Dressage zůstává bezezměn. Oba majitelé budou společně s Waterland Nordic investovat do Global Equestrian Group. Všechny strany se dohodly, že informace o kupní ceně nebudou zveřejňovat.
 
Zdroj: tisková informace Global Equestrian Group



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE