reklama 11B

Do Lipska až v roce 2022 na finále Světového poháru. Letos akce nebude

ikonka

Letošní veletrh a výstava Partner Pferd, jejichž součástí jsou i závody Světového poháru ve skocích, v drezuře, ve voltiži a spřežení, se neuskuteční. Akce byla původně odložena na březen, ale nyní se pořadatelé již soustředí na finále SP 2022.
14.01.2021 14:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Přes veškeré úsilí pořadatelů se 24. ročník Partner Pferd v roce 2021 neuskuteční. Dohodli se na tom zástupci společností Leipziger Messe a EN GARDE Marketing GmbH společně s Německou jezdeckou federací (FN) a Mezinárodní jezdeckou federací (FEI).
 
Příští Parner Pferd se bude konat v nezvyklém termínu od 6. do 10. dubna 2022, jelikož se tato akce stane dějištěm finále Světového poháru FEI. „Za normálních okolností bychom v těchto dnech prožívali čtyřiadvacátý Partner Pferd, jako vždy s prvotřídním obsazením a senzační atmosférou, která znovu a znovu přitahuje na výstaviště tisíce fanoušků. Ale za současné situace to prostě nefunguje,“ konstatoval ředitel závodů Volker Wulff. 
 
Ještě v listopadu existovala naděje, že se mezinárodní pětihvězdičkové závody Světového poháru uskuteční místo v lednu o dva měsíce později. Vzhledem k aktuálnímu vývoji je ovšem jasné, že se tato akce konat nemůže. „Vyzkoušeli jsme vše, abychom zachovali alternativní termín konání v roce 2021 a očekávání fanoušků bylo jasně patrné z vysokého počtu prodaných vstupenek. Ale jedna věc je jistá, zdraví je na prvním místě a po vývoji posledních několika týdnů bylo zrušení jediným správným rozhodnutím,“ dodal Martin Buhl-Wagner, výkonný ředitel společnosti Leipziger Messe. 
 
Nyní se již veškerá energie realizačního týmu přesunula na nadcházející ročník. Partner Pferd se v roce 2022 stane hostitelem finále Světového poháru FEI v několika jezdeckých disciplínách, podobné tomu, které se do historie jezdeckého sportu zapsalo v roce 2011.
 
Foto: Thomas Hellmann a Sportfotos-Lafrentz.de



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE