reklama 11D

Rozchod po dvou letech. Čestmír Olehla končí jako trenér DS Pegas

ikonka

Jedna z největších tuzemských dostihových stájí DS Pegas hledá nového trenéra. Podle několika na sobě nezávislých zdrojů serveru Jezdci.cz odchází po dvou letech ze Zhoře u Jihlavy Čestmír Olehla. Trenér ani majitel změnu zatím komentovat nechtějí.
03.12.2020 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
Trenér Čestmír Olehla po dvou letech končí v DS Pegas. Centrálu Zhoř u Jihlavy opouští po sezoně, v níž připravoval vítěze Velké jarní ceny Ratea a se sedmi úspěchy obsadil šesté místo v rovinovém šampionátu Nutrin Cupu.
 
Informaci o trenérově rozchodu s majitelem a chovatelem Jiřím Trávníčkem potvrdilo serveru Jezdci.cz několik na sobě nezávislých zdrojů. Samotní aktéři ji zatím komentovat nechtěli. "Vše se dozvíte v lednu oficiální cestou," řekl Olehla ve středu serveru Jezdci.cz.
 
Posledním Olehlovým úspěchem v bílém dresu s červeným Pegasem tak zůstane pětidélkový triumf Vert Liberte v Gerschově memoriálu. V první polovině sezony zářil klasický vítěz Rate, později pátý v Českém derby. Na jedničkové scéně bodoval i šestiletý Black Canyon, který se prosadil ve Velké květnové ceně a Ceně města Karlovy Vary.
 

Podcast: Z Ray Of Lighta vyzařovala vnitřní síla, vzpomíná Kamil Píchal

 
Jediným překážkovým vítězem Pegasu v roce 2020 byl tříletý vlastní odchovanec Dark Sun. Valach Casper doběhl čtvrtý v první kvalifikaci a šestý v samotné Velké pardubické.
 
62letý Olehla přišel do Zhoře před sezonou 2019. DS Pegas pod jeho vedením vyhrála 21 dostihů, z toho devatenáct na domácích drahách a dva ve Wroclawi.
 
Celkem se dosud v moderním tréninkovém středisku na Vysočině vystřídalo pět trenérů. Prvním byl do roku 2009 Roman Vítek, po něm v DS Pegas postupně působili Grzegorz Wroblewski (2010 - 2014), Michal Lisek (2015 - 2016) a Dalibor Török (2017 - 2018).
 
Strůjce úspěchů Železníka, Registany a dalších
 
Čestmír Olehla je absolventem Vysoké školy veterinární v Brně, kde byl členem týmu profesora Jaroslava Hanáka se specializací na fyziologii dostihových koní. Jeho první štací byl hřebčín Albertovec, zkušenosti sbíral také v Polsku.
 
Ve druhé polovině 80. let zakotvil v tehdejším Státním statku Bruntál - Světlá Hora, kde se proslavil jako trenér jediného čtyřnásobného vítěze Velké pardubické Železníka. Největší tuzemský překážkový dostih později získal ještě dvakrát se skvělou Registanou.
 
Po změně společenských poměrů navázal na předchozí úspěchy jako soukromý trenér stáje Wrbna Racing, pro kterou vedle Registany trénoval také vítěze Gran Premio Merano Masiniho a Kolorada a další špičkové překážkáře Magnuse, Diatelota, Diktyse či Hastavena.
 
Řadu úspěchů sbíral i v rovinových dostizích, kde ho zviditelnili první vítěz slovenské trojkoruny Tankred nebo čtyřnásobná klasická vítězka Arganta.
 
Po ukončení spolupráce s Wrbna Racing pokračoval Olehla ve Světlé Hoře jako samostatný trenér. Do této éry spadají koně jako Khalshani, My Old Husband, French Quebec a Izynka. Své překážkové kariéry rozbíhali u Olehly i současní špičkoví krosaři Hegnus a Stretton.
 
 

Psali jsme v letech 2019 a 2020

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE