reklama 11B

Ponntos rozdílem třídy. Po Miláně zvítězil i na přímé dráze v Římě

ikonka

Trenér Miroslav Nieslanik a stáj MUDr. Evy Nieslanikové sbírají na sklonku sezony 2020 jedno zahraniční vítězství za druhým. Po úspěších v Miláně a Drážďanech se prosadili i v Římě prostřednictvím dvouletého Ponntose a žokeje Milana Zatloukala.
27.11.2020 14:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Dvouletý hřebec Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové navázal na dva týdny starý úspěch z Milána a s podobnou lehkostí zvítězil i na přímé dráze v Římě. V sedle s žokejem Milanem Zatloukalem v pátek triumfoval stylem start - cíl v condizionatě Premio Stifelius (1200 m, 17 600 eur).
 
Hnědák připravovaný Miroslavem Nieslanikem v Tušimicích nastupoval na závodišti Capannelle jako favorit. Zatloukal po startu na nic nečekal a poslal Ponntose na špici. Záhy si vypracoval dvě délky k dobru a když se 400 metrů před cílem pětice soupeřů pokusila zaútočit, lehce odskočil o pět délek a zvítězil v čase 1:08,3..
 
Pro syna hřebce Powera to bylo druhé vítězství při pátém startu. Debutoval šestým místem v srpnové Ceně Masise, posléze ukázal potenciál druhou příčkou v jedničkovém dostihu dvouletých na 1100 metrů v rámci Evropského poháru žokejů. V říjnu se trenér Nieslanik nebál srovnání s elitními německými dvouletými v Preis des Winterfavoritem, kde Ponntos po hektickém projevu v průběhud dostihu finišoval na měkké dráze sedmý z devíti startujících. Své první vítězství slavil 15. listopadu v Miláně na 1200 metrů.
 
Oranžovo-bílé barvy MUDr. Evy Nieslanikové, které vévodí letošní statistice rovinových majitelů v České republice, v listopadu zvítězily už na třetím zahraničním závodišti. Kromě zmiňovaného Milána triumfovaly ještě s Donnem Cliffsem v Drážďanech.
 
Druhým českým dvouletkem, který v pátek startoval v zahraničí, byl Bobik ze stáje trenéra Jiřího Michala. Na těžké dráze v pařížském Saint-Cloud nastoupil do handicapu Prix de la Fontaine (1600 m, 21 000 eur) proti šestnácti soupeřům.
 
Sebastien Maillot stáhl hnědáka na předposlední pozici a v cílové rovině se pokusil provléknout u vnější bariéry. V roztaženém poli chvíli hledal místo k útoku a solidním závěrem se posunul na osmé místo.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE