reklama 11B

Stáj Pegas výrazně posiluje. Z Francie dovezla dva zajímavé překážkáře

ikonka

Desetiletá High Society a osmiletý Polo Rouge jsou novými překážkovými posilami DS Pegas majitele Jiřího Trávníčka. Bělka se švýcarským suffixem by výhledově mohla zamířit do Velké pardubické, hnědák letos vyhrál tři dostihy za sebou ve Francii.
08.08.2019 11:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Pět vítězství získaly v aktuální sezoně tradiční barvy DS Pegas. Na jedničkové scéně bodoval Black Canyon, z překážkové části stáje se zatím prosadil jen Casper. Majitel Jiří Trávníček řeší situaci výrazným posílením stáje. Do tréninku Čestmíra Olehly ve Zhoři u Jihlavy míří hned několik nových tváří.
 
Před měsícem byla dovezena z Francie desetiletá bělka High Society a koncem týdne dorazí další prověřený překážkář Polo Rouge, zakoupený minulou neděli v prodejní steeplechase v Granville.
 
Obě překážkové posily dosud stály u trenéra Patrice Quintona a běhaly za stáj Ecurie des Dunes, která je v Česku známá díky šestému z Velké pardubické 2013 Tropic de Brion a devátému ze stejného dostihu Pasquini Rouge.
 
"Letošní sezona zatím nebyla příliš podařená, ale děláme všechno pro to, aby se naše bilance co nejdřív zlepšila. Chystá se obměna koní ve stáji a celkové posílení. Kromě dvojice nových akvizic brzy dorazí mladí koně z vlastního chovu a pan Trávníček se také chystá na dražby," řekl serveru Jezdci.cz trenér Čestmír Olehla.
 

Čtěte také: Jezdci prostě nejsou. Už jsem si zkrátil třmeny, říká Josef Váňa

 
Osmiletý hnědák Polo Rouge, který do Zhoře dorazí koncem týdne, v neděli ovládl lehce o pět délek steeplechase na 3600 metrů. Po doběhu ho koupila Trávníčkova francouzská stáj Haras de Beaufay za 15 041 eur.
 
Syn gr.1 vítěze Croco Rouge ve Francii absolvoval 53 startů, sedmkrát zvítězil a vyběhal 131 000 eur. Letos startoval čtyřikrát mezi začátkem června a srpna, výsledkem byl čistý hattrick na dráze v Granville. "Měl by to být kvalitní kůň pro klasické steeplechase," hodnotí Olehla.
 
To hnědákova stájová kolegyně High Society, narozená v chovu hřebčína Söhrenhof a nesoucí tudíž švýcarský suffix, by se měla uplatnit v cross country. Na kontě má čtyři vítězství z 51 startů. Letošní sezonu zahájila už 8. ledna v Pau, od té doby běžela šestkrát a pokaždé se umístila.
 
"Je to krosařka s bohatými zkušenostmi. Původně jsme s ní zamýšleli startovat už teď v Pardubicích, ale kulhala a musíme tudíž její český debut posunout," řekl Olehla.
 
Bílý dres s červeným Pegasem v minulosti nejvíce proslavila trojnásobná vítězka Velké pardubické Orphee des Blins. Na letošních přihláškách vrcholu překážkové sezony zatím DS Pegas chybí a High Society může za určitých okolností tuto mezeru zaplnit.
 
"Zatím jsou ale podobné úvahy předčasné. Pokud by byla dobrá konstelace, lze klisnu koncem září dohlásit. Vše se ale uvidí časem," dodal Olehla.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE