reklama 11C

Black Canyon drží formu. Ani v Karlových Varech nenašel soupeře

ikonka

DS Pegas a trenér Čestmír Olehla prožívají úspěšné období. Vedle tříletého Ratea je dalším tahounem centrály Zhoř u Jihlavy i šestiletý Black Canyon. Někdejší vítěz rakouského derby v neděli podruhé za sebou triumfoval na jedničkové úrovni.
26.07.2020 19:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Měsíc poté, co lehce a v rekordu ovládl Velkou květnovou cenu, demonstroval Black Canyon, že nadále drží formu, v níž bude jen těžko k poražení. Šestiletý hřebec stáje Pegas v neděli pod Milanem Zatloukalem splnil roli favorita Ceny města Karlovy Vary - Memoriálu Josefa Dolejšího a na své ideální distanci 2000 metrů snad ani nemohl být přesvědčivější.
 
Svěřenec Čestmíra Olehly se v nepříliš rychlé první polovině dostihu držel na blízkém druhém místě za vedoucím Torrerem a ke konci protilehlé roviny se začal posouvat na špici. Tomáš Lukášek v sedle dalšího jarního rekordmana Portorikose byl sice připraven a při nástupu do cílové roviny si favorita hlídal, ale Black Canyon drtivě akceleroval a jakýkoli odpor soupeřů zlomil v zárodku.
 
Nejblíže k suverénnímu vítězi se při svém druhém českém startu dostala čtyřletá Imsexyandiknowit, který ztrácela 2 1/4 délky. Třetí příčku získal Royal Town před Lady Roseburg. Portorikos doběhl šestý, asi 7 1/2 délky za Black Canyonem.
 

Čtěte také: Ange Guardian zůstává králem kvalifikací. Dohnal to za mě, řekl Kousek

 
Zatloukal zvítězil i ve druhém nejhodnotnějším dostihu neděle, dvojkové Ceně primátorky města Karlovy Vary na 2400 metrů. Pětiletou La Paix odjezdil podobně jako Black Canyona z druhé pozice. Ve finiši klisnu v barvách MUDr. Evy Nieslanikové razantně vyjel rukama a ryzka odpověděla rozhodujícím zrychlením. Druhé místo uhájila od startu vodící Wanikoro před Storm de Nuit.
 
V rámcovém programu se po dvou letech vrátil do sedla klasického vítěze Sira Suna žokej Jiří Chaloupka a staronová dvojice se poprvé od předloňské Ceny města Karlovy Vary prosadila naplno. Šestiletý valach stáje Lokotrans ve III. kategorii na 2000 metrů zdolal jistě o 1 1/2 délky Mormilla. Někdejší zimní favorit King Archie skončil třetí.
 
 

Krátce ze zahraničí

 
Úspěšný víkend v Meranu prožil trenér Ludvík Haris. V sobotu český odchovanec Galis zase jednou potvrdil renomé italského specialisty a zvítězil velmi lehce o 12 délek v rovinovém dostihu na 1900 metrů. V jeho sedle byla Nicole Schlatter. O den později finišoval Bonys pod Fabiem Brancou o délku druhý v handicapu na 2400 metrů.
 
O jediné překážkové vítězství českého koně v Meranu se v sobotu postaral čtyřletý No Pasaran pod Josefem Bartošem. Pro stáj Scuderia Aichner SRL získal těsný úspěch mezi nezvítězivšími proutěnkáři v Premio Imprezer (3300 m, 15 000 eur).
 
Dva koně směřující do Českého derby se v neděli představili v Mnichově. Lépe si počínal Swinging Thomas ze stáje Dr. Charvát, který doběhl druhý ve čtyřkovém handicapu na 2200 metrů. Jozef Bojko s ryzákem po startu chvíli bojoval, ale na protilehlé rovině se svěřenec Pavla Tůmy dobře usadil a cválal schovaný za koňmi. V cílové rovině pak přišel s táhlým finišem, který nestačil pouze na vítěznou Careeru. Naopak Magic Baron v dostihu nezvítězivších na 2200 metrů pod Martinem Laubem na nejlepší nestačil a skončil sedmý se ztrátou 18 1/2 délky na vítěze. Stáj Lokotrans nicméně v závěru programu potěšil veterán Ideal Approach, který ve dvojkovém handicapu na 2000 metrů udal tempo a v cíli bral třetí místo půl délky a hlavu za vítězným Lucianim.
 
 
Foto: Marcela Kozová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE