reklama 11A

Prague Lions začali v Mexiku výborně. První část GCL šli bez chyby

ikonka

Výborně vyšla členům týmu Prague Lions úvodní část druhého kola Global Champions League 2019 v Mexico City. Niels Bruynseels ani Anna Kellnerová v sedle svých koňských svěřenců nechybovali a do druhého kola jdou mezi nejlepšími týmy.
12.04.2019 07:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Druhé kolo Global Champions League odstartovalo v Mexico City ve čtvrtek 11. dubna od 23.30 hodin středoevropského letního času. Za družstvo Prague Lions nejprve nastoupil do parkuru s výškou překážek do 160 centimetrů Niels Bruynseels s třináctiletou klisnou Gancia de Muze. Do cíle dojel bez penalizace ve velmi dobrém čase 77,72 sekundy. Jeho týmová kolegyně Anna Kellnerová s jedenáctiletou Catch me If You Can OLD zvládla projet celým kurzem také bez jediného shození a jen o dvě desetiny sekundy pomaleji. Součet časů 155,64 pražský celek zařadil na 5. místo před sobotním druhým kolem. Týmů, které mají na bodovém kontě nulu je však sedm, a tak čas v tomto případě určuje pouze startovní pořadí do vrcholnou část soutěže. Rozhodující jsou v první řadě trestné body z obou kol a v případě jejich rovnosti po druhém kole rozhodnou časy ze sobotního parkuru. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Anna Kellnerová: Jako každý tým chceme do první čtyřky pro PlayOffs

 
V pátek byly časové hodnoty velmi vyrovnané. Nejrychlejší Valkenswaard United zastoupení Albertem Zorzim a Bertramem Allenem zapisovali 151,80 sekundy, tedy zhruba o 4 vteřiny méně než Prague Lions. Druzí jsou průběžně Paris Panthers, třetí Shanghai Swans a čtvrtí Monaco Aces. Zcela bezchybní byli ještě Madrid in Motion a Hamburg Giants. 
 
Anna Kellnerová i Niels Bruynseels se velmi dobře umístili i v individuálním hodnocení soutěže. Kellnerová se s Catch me If You Can OLD umístila patnáctá, Bruynseels na Gancia de Muze dvanáctý. Ve výsledkové listině zaujalo české, ale hlavně slovenské příznivce jméno Bronislava Chudyby. Tento Slovák zažívá letos v Global Champions svoji oficiální premiéru poté, co se stal novým členem týmu Doha Falcons. I když napoprvé absolvoval ligovou soutěž pouze mezi jednotlivci, čistou jízdou a čtvrtým nejlepším časem 72,67 na sebe výrazně upozornil a bude jistě velkou posilou tohoto týmu. 
 

ČTĚTE: Chudyba: Start v GCL je jeden z mých splněných snů. Doufám v olympiádu

 
Všech šestnáct týmů Global Champions League se utká na konci sezony při GC Prague PlayOffs v tzv. Super Cupu o celkové prvenství v seriálu. Závěrečný mítink v pražské O2 areně proběhne od 21. do 24. listopadu a čtyři nejlépe umístěná družstva po devatenácti kvalifikacích postoupí napřímo do pátečního semifinále. Zbylých dvanáct celků bude muset nejprve projít čtvrteční čtvrtfinálovou vyřazovací soutěží, z níž bude pokračovat jen osm. Do nedělního finále Super Cupu postoupí dvanáct nejlepších.
 
Výsledky Global Champions v Mexiku vč. on-line přenosu můžete sledovat na adrese www.gcglobalchampions.com. Kompletní informace o GC Prague PlayOffs najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE