reklama 11A

Gerco Schröder: Nizozemská stálice týmu Prague Lions v sérii GCL

ikonka

Nizozemský jezdec Gerco Schröder je členem lvího družstva pod patronací Czech Equestrian Teamu již od doby, kdy se ještě série Global Champions nekonala v Praze a celek měl název Berlin Lions. Se lvem na hrudi tak bude startovat již třetím rokem.
26.03.2019 15:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jednačtyřicetiletý Gerco Schröder je ji řadu let oporou nizozemské národní reprezentace. K jezdectví ho přivedli rodiče. Jezdí i jeho bratři Ben a Wim.
 
První velké úspěchy zaznamenal už jako junior, když s družstvem získal zlatou medaili na mistrovství Evropy 1996 v italském Predazzu. O rok později v Moorsele už jako mladý jezdec obsadil druhé místo. A v roce 1999 v Münchwilenu vyhrál evropský šampionát mladých jezdců jako jednotlivec. Má také dvě zlaté medaile ze soutěží týmů na mistrovství Evropy seniorů, a to z let 2007 z Mannheimu a 2015 z Cách.
 
Nizozemský celek se Schröderem v řadách vyhrál také Světové jezdecké hry 2006 v Cáchách a 2014 v Caen. Úspěch mi přinesla také účast na olympijských hrách 2012 v Londýně, odkud si odvezl zlato z týmové soutěže a jako jednotlivec byl druhý.
 

VŠE O TÝMU PRAGUE LIONS najdete ZDE!

 

K jeho největším koňským hvězdám patřili Berlin a Glock´s London. Druhý jmenovaný kůň je stále aktivní a v současnosti spolu s ním plní roli stájové jedničky holštýnský bělouš Glock´s Cognac Champblanc.   
 
V týmu Prague Lions závodil už v roce 2018 a o rok dříve byl součástí stejného družstva tehdy ještě pod jménem Berlin Lions. Patří tedy k „jádru“ týmu už od začátku jeho existence. 
 
Archivní foto Josef Malinovský / CET a Mario Grassia/GCL




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE