reklama 11A

Do zahájení Global Champions zbývají hodiny. Prague Lions jdou do boje

ikonka

Ve čtvrtek 28. února startuje v Dauhá první letošní kolo seriálu Global Champions. O první body do žebříčku tam pojede šestnáct týmů, mezi kterými nechybí Prague Lions včetně Anny Kellnerové a jejích dvou belgických kolegů. Kdo pojede první kolo?
28.02.2019 09:33  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
PRÁVĚ TEĎ
| FANCLUB
reklama 12A
Úvodní mítink seriálu Global Champions hostí letos katarské Dauhá. Seznam pořadatelů a míst, kam se jezdci a koně letos na tomto okruhu vydají, se rozrostl natolik, že první závody přijdou na řadu už na přelomu února a března. Celkem se bude letos závodit na dvaceti závodištích.
 
Již ve čtvrtek 28. února čekají skokany první starty v rámci úvodního kola seriálu Global Champions. Autorem všech kurzů bude tradičně italský stavitel Uliano Vezzani. Zahajovací parkur vyroste na stadionu Al Shaqab v Dauhá v 14.45 místního času a výška jeho překážek bude 145 cm. 
 
Další čtvrteční soutěž už bude ostrou zkouškou nově sestavených družstev v Global Champions League. Vedle Anny Kellnerové figurují na soupiskách přihlášených jezdců Prague Lions její belgičtí kolegové Niels Bruynseels a Wilm Vermeir. Zatímco s Nielsem Bruynseelsem prošla Anna Kellnerová ročníkem 2018, jejich kolega Wilm Vermeir je v řadách celku nováčkem.
 
Start stopětapadesátky je stanoven na 17.45 tamního času, což je 15.45 našeho času. Pražské lvy budou reprezentovat Niels Bruynseels na Delux van T L a Wilm Vermeir s Iq van het Steentje a mají startovní pořadí číslo šest. Anna Kellnerová si soutěž také nenechá ujít, bude závodit jako individuální startující. Sedlat bude Balguera. 
 

Nepřehlédněte: Škatulata v týmech GCL pro rok 2019

 
V pátek jsou na programu dvě rámcové soutěže. Přestože nejsou rozhodující pro žádnou z túr, diváci se mohou těšit na náročné parkury na úrovni do 150 až 155 cm. 
 
Vrcholným dnem mítinku bude sobota. Od 14.30 se pojede druhá část Global Champions League, v které se rozhodne o prvních bodech do žebříčku. V podvečer pak proběhne Grand Prix Dauhá bodovaná do Longines Global Champions Tour. 
 

Výsledky z Dauhá sledujte ZDE

Online vysílání si můžete pustit v tomto odkazu

 

Foto: David Horváth / CET





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE