reklama 11C

Marc Houtzager: Nová posila Prague Lions ze země tulipánů

ikonka

Nizozemský reprezentant Marc Houtzager je v sezoně 2019 novou posilou týmu Prague Lions v seriálu Global Champions League. Na okruhu závodil v týmové soutěži u v letech 2016 a 2018. Pokaždé se jeho družstvo umístilo vysoko.
06.03.2019 11:17  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A


Osmačtyřicetiletý Nizozemec se narodil v městě Hoogeveen a jezdit začal ve svých deseti letech díky rodičům. Ti pracovali v cateringu jedné z nizozemských stájí a k tomuto sportu ho přivedli. 

Houtzager je v zemi tulipánů jedním z dobře známých jezdců, opakovaně reprezentoval svou vlast na vrcholných jezdeckých akcích. V roce 2008 závodil na olympijských hrách v Hong Kongu, kde se mu dařilo. Přitom tam původně vůbec jet neměl. V soupisce trenéra „nároďáku“ Roba Ehrense figuroval jako náhradník a příležitost dostal kvůli zraněním Jeroena Dubbeldama a Alberta Zoera. Dokázal ovšem potvrdit své kvality. S koněm Sterrehof´s Opium obsadil sedmé místo jako jednotlivec a čtvrté místo s družstvem.

O čtyři roky později byl ještě úspěšnější. Z Londýna si odvezl týmové stříbro. Sedlal tehdy valacha Sterreho´f Tamina. K dalším úspěchům s tímto koněm patří sedmá příčka ve finále Světového poháru v Göteborgu v roce 2013. 

V holandských barvách závodil také při mistrovství Evropy 2009 a 2017 a na Světových jezdeckých hrách 2010 v Kentucky a Tryonu.

V seriálu Global Champions League, tedy v týmové soutěži na okruhu Global Champions, se objevil v roce 2016, kdy závodil za družstvo Antwerp Diamonds. To obsadilo druhé místo konečného pořadí. V roce 2018 byl součástí Madrid in Motion, kteří byli v žebříčku desátí a poté zvítězili v pražské finálové soutěži Global Champions Super Cupu. 

Současnou stájovou jedničkou Marca Houtzagera je dvanáctiletý holandský valach Sterrehof´s Calimero, s nímž se v posledních sezonách pohybuje po parkurech nejvyšší obtížnosti včetně západoevropského Světového poháru.

Foto Stefano Grasso/LGCT





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE