reklama 11C

V Mexiku nastoupí do úvodu GCL za Prague Lions Bruynseels a Kellnerová

ikonka

Prestižní seriál parkurových závodů Global Champions pokračuje druhým kolem. To proběhne v Mexico City opět za účasti jezdců z družstva Prague Lions. Do bojů o body do týmového žebříčku se již ve čtvrtek 11. dubna zapojí i Anna Kellnerová.
11.04.2019 08:19  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Mexico City je druhou zastávkou na okruhu závodů nejvyšší kategorie Global Champions 2019. Jedno z největších kolbišť, na kterých účastníci série skáčou, leží v nadmořské výšce 2250 metrů a první parkur na něm vyroste již ve čtvrtek 11. dubna. 
 
Nejlepší jezdci a koně světa budou zahajovat od 20 hodin a 15 minut středoevropského letního času dvoufázovou soutěží s překážkami do 150 centimetrů. Následovat bude první kolo týmového klání Global Champions League na výšce do 160 centimetrů. Start soutěže je stanoven na 23.30 hodin. Prague Lions si vylosovali startovní pozici číslo 12. Fanoušky týmu, kteří budou chtít úvodní kolo ligové soutěže sledovat živě přes internet tak čeká dlouhá noc. Nejprve za pražský celek nastoupí Belgičan Niels Bruynseels s třináctiletou klisnou Gancia de Muze, po něm odstartuje Anna Kellnerová s jedenáctiletou Catch me If You Can OLD. Třetím ze „lvů“ startující v Mexiku je Nizozemec Gerco Schröder. Ve čtvrtek je přihlášen pouze do zahajovací soutěže v sedle jedenáctiletého valacha Davino Q. Na tomto parkuru uvidíme i Annu Kellnerovou, tentokrát s třináctiletým valachem Balguerem.
 

Nepřehlédněte medailonky členů týmu Prague Lions a další zajímavosti! Klikněte ZDE

 

Páteční program nabídne dva rámcové parkury. Vrcholy pak přinese sobota 13. dubna, kdy se od 19.15 (CET) pojede druhé kolo ligy a od 22.45 hodin začne Grand Prix. Její vítěz si zajistí vstupenku do Super Grand Prix, která stejně jako loni proběhne v Praze při galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs. Akce se koná od 21. do 24. listopadu v O2 areně. Prvním účastníkem této výjimečné soutěže je Francouz Jullien Epaillard, jenž v sedle ryzáka Usual Suspect d'Auge ovládl Grand Prix v Dauhá, kde letošní okruh odstartoval. Další jméno budeme znát v sobotu 13. dubna.
 
V Praze se v listopadu představí také kompletní šestnáctka týmů bodující do ligy. Mezi nimi i Pražští lvi. V soutěži družstev se v úvodním kole v katarském Dauhá zatím předvedli v nejlepší formě Němec Daniel Deusser a Švýcar Pius Schwizer v barvách celku Shanghai Swans, kteří se tak ujali vedení v bodování.
 
Výsledky Global Champions v Mexiku vč. on-line přenosu můžete sledovat na adrese www.gcglobalchampions.com. Kompletní informace o GC Prague PlayOffs najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Ilustrační foto David Horváth / CET




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE