reklama 11A

Anna Kellnerová: Jediná žena v týmu Prague Lions se rozhodně neztratí

ikonka

Sérii medailonků věnovaných členům týmu Prague Lions v sérii Global Champions League uzavíráme aktuálně jedinou Češkou, ba co víc – jedinou ženou v této sestavě. Anna Kellnerová je zároveň mezi Pražskými lvy nejmladší, zkušeností má však již spoustu.
09.04.2019 21:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Dvaadvacetiletá jezdkyně Anna Kellnerová začala závodit ve dvanácti letech a už v juniorské kategorii nasbírala řadu úspěchů na domácích závodech. Stala se třikrát mistryní České republiky právě mezi jezdci do 18 let. 
 
V roce 2012 vyhrála se Zonny soutěž týmů a o rok později triumfovala s Curley Sue v soutěži pro jednotlivce. V sezoně 2014 obsadila nejvyšší příčku již v kategorii mladých jezdců, ačkoliv ještě věkem patřila mezi juniory. Sedlala tehdy valacha jménem Bacara de La Ferme Blanche. 
 
Mistrovství Evropy se jako juniorka účastnila v roce 2014 v Arezzu, kdy závodila s Kashmirem a o rok později, kdy se ve Wiener Neustadtu představila s Bacarou už jako mladá jezdkyně. S Classicem pak absolvovala kontinentální šampionát mladých jezdců 2016 v Millstreetu.
 
Už jako osmnáctiletá absolvovala první Pohár národů s českým týmem. Bylo to při CSIO v Bratislavě. Následovaly soutěže Nations Cup například v St. Gallen při CSIO5* nebo v Budapešti.
 
Od roku 2017 se pravidelně účastní závodů Global Champions. V první sezoně tým, který reprezentovala, nesl název Berlin Lions. Následující rok se zápisem Prahy na seznam míst, kde se mítinky této prestižní série odehrávají, družstvo získalo inovovaný název Prague Lions. 
 
Již jako „Pražská lvice“ vybojovala Anna Kellnerová spolu s týmovým kolegou Gercem Schröderem v sezoně 2018 vítězství v Miami a skvělou třetí příčku na CSI5* v Římě. Tam byl jejím parťákem Peder Fredricson.
 
Letos má k dispozici pro nejvyšší soutěže jedenáctiletou klisnu Catch Me If You Can a stejně starého valacha Silverstona G. Na pětihvězdové úrovni sedlá např. i hnědáka Balguera.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský a David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE