reklama 11D

Prague Lions byli v Dauhá šestí. Beerbaum prvním účastníkem Super GP

ikonka

Prestižní parkurová série Global Champions má za sebou první závod sezony 2022. Tým Prague Lions sahal při GCL po medaili, ale nakonec skončil šestý. Vítězem Grand Prix Dauhá je Němec Ludger Beerbaum a může se těšit na Super GP v pražské O2 areně.
05.03.2022 21:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Při prvním závodu týmové Global Champions League postupovalo do sobotní části dvoukolové soutěže v Dauhá pět celků bez penalizace. Mezi nimi byli i zástupci Prague Lions. 
 
Niels Bruynseels absolvoval oba parkury s dvanáctiletou klisnou Cristel. Při druhém startu však jednou chyboval, stejně jako jeho kolega Pieter Devos, jenž namísto čtrnáctileté Claire Z sedlal napodruhé o rok zkušenější klisnu Mom´s Toupie de la Roque. Také on tentokrát zapisoval čtyři trestné body za jednu chybu a osmibodové skóre v kombinaci se součtem časů 142,26 sekundy znamenalo pro Pražské lvy šesté místo.
 
Celkem osm bodů měli také Rome Gladiators, St Tropez Pirates a Miami Celtics, ale kvůli delšímu času se zařadili na sedmou až devátou pozici. Zlepšení zaznamenali Berlin Eagles a London Knights. Tyto týmy měly ze čtvrtečního kola po čtyřech bodech. V sobotu k nim již žádný nepřidaly a braly body za čtvrtou a pátou příčku. Z Bronzu se radovali zástupci Madrid in Motion. Sice si nulu z úvodu neudrželi, ale mezi jednou chybujícími měli nejrychlejší čas.
 
Pouze dvě družstva nebyla penalizována vůbec. Tím prvním jsou Hamburg Giants zastoupení Jurem Vrielingem, jenž do loňska startoval za Pražské lvy, na desetiletém Long Johnovi Silver a Bartem Blesem v sedle dvanáctiletého valacha Comme-Laude W. Časový součet 146,96 ovšem stačil jen na druhý řádek výsledkové listiny, neboť jezdci nového týmu Stockholm Hearts stlačili čas pod 140 sekund, a to téměř o šest desetin. 
 
Velkou zásluhu měl na tom Peder Fredricson se čtrnáctiletým Hanssonem WL, jenž dokončil v čase 69,39 sekundy. Jeho týmová kolegyně Malin Baryard-Johnsson s klisnou H&M Indianou měla čas 70,03. Na výhře Stockholmských srdcí měl podíl i Olivier Philippaerts. Ten na klisně H&M Legend of Love startoval za tým ve čtvrtek a v sobotu přenechal místo v týmové soupisce Fredricsonovi. 
 
Třiatřicet dvojic nastoupilo do první letošní Grand Prix Longines Global Champions Tour. Osm z nich se probojovalo čistou jízdou na základním parkuru s výškou překážek 160 centimetrů do rozeskakování. Mezi nimi byl i Belgičan ve službách Pražských lvů Pieter Devos s Mom's Toupie de la Roque. I tentokrát předvedl precizní jízdu, ale čas 40,45 vteřiny byl z těch pomalejších. Proto se nakonec umístil těsně pod stupni vítězů. Naopak Němec Christian Ahlmann s dvanáctiletým Dominatorem 2000 Z byl ze všech rozeskakujících se nejrychlejší. Jenže jednou chyboval a skončil pátý. 
 
Z třetí příčky se radoval Jur Vrieling s Long Johnem Silver, a to díky času 40,02. Loňský vítěz Super Grand Prix v Praze Henrik von Eckermann s King Edwardem startující pod švédskou vlajkou dokončil v čase 38,74 sekundy. K dalšímu triumfu mu chybělo jen 56 setin. Právě o ty byl rychlejší Ludger Beerbaum z Německa na desetileté klisně Mile. Právě on je tak prvním jezdcem, který se může těšit na účast v letošní Super Grand Prix. Ta bude v sobotu 19. listopadu jedním z vrcholů Global Champions Prague Playoffs.
 
„Ve své kariéře jsem měl už pár výher, ale tahle je pravděpodobně jedna z nejemotivnějších a také neočekávaná. Nemohu vám ani říct, jak moc si tento okamžik užívám. Jsem opravdu moc šťastný, pořád nemůžu uvěřit tomu, co se stalo. Je to z mnoha důvodů, proč je to zvláštní. Samozřejmě je to o koni, je to o našem výkonu, ale upřímně, nečekal jsem, že budu tady na stupních vítězů. Je to dlouhý příběh, věřte mi. Když jsem se dnes ráno probudil, nečekal jsem, že vyhraju tuto Grand Prix, a jsem velmi, velmi šťastný,“ uvedl dojatý Ludger Beerbaum krátce po skončení soutěže. 
 
Během tiskové konference neskrýval spokojenost ani druhý umístěný Henrik von Eckermann, přesto jej však trochu mrzelo, že trochu více nezariskoval. „Když sedíte na takovém koni, jako je King Edward, musíte se soustředit jen na jízdu. Když jsem šel do rozeskakování, říkal jsem si, nepřeháněj to, zůstaň trochu klidný. Ale když neriskuješ, nevyhraješ.“
 
Série Global Champions nyní zamíří na slavnou Miami Beach. Druhý závodní mítink tam proběhne od 12. do 14. dubna a o dva týdny později naváže další kolo v Mexico City. Celkem je naplánováno v základní části šestnáct akcí, a tou sedmnáctou bude již zmíněná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Konat se bude od 17. do 20. listopadu.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE