reklama 11C

Dva týdny do startu parkurové Global Champions. Víme, kdo bude v Dauhá

ikonka

Longines Global Champions Tour a týmová Global Champions League 2022 odstartují za dva týdny v katarském Dauhá. Pořadatelé již zveřejnili jména jezdců, kteří se při prvním mítinku představí. Chybět nebude například světová jednička Peder Fredricson.
17.02.2022 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Posledních pár týdnů zbývá do startu prestižní parkurové série Global Champions, která zahrnuje jak túru pro jednotlivce, tak ligu týmů. První kolo se odehraje od 3. do 5. března v katarském Dauhá, konkrétně ve velkolepé Longines Areně v Al Shaqab.

Jednoznačně největší hvězdou na seznamu účastníků je loňský vítěz celé sezony a současná světová jednička Peder Fredricson ze Švédska. Jeho pravděpodobně největší rival, olympijský šampion Ben Maher, do Kataru nepojede, a tak Fredricson bude mít šanci získat před ním náskok. 

Psali jsme: Známe sestavy týmů pro GCL 2022. Prague Lions mají dva nové členy

Nic zadarmo mu však nenechá cela dalších špičkových jezdců. Jmenovat můžeme např. Johna Whitakera, Henrika von Eckermanna, Christiana Ahlmanna, Gregoryho Watheleta nebo člena týmu Prague Lions Nielse Bruynseelse, jehož v týmovém klání GCL doplní nový kolega Pieter Devos. 

V Dauhá budou startovat také předchozí vítězové Longines Global Champions Tour v Dauhá Edwina Tops-Alexander a Scott Brash. Oba již vyhráli sérii LGCT dvakrát a zajisté se budou snažit o zisk hattricku. Vítězství v celoroční sérii LGCT již zažili také Harrie Smolders a Marcus Ehning a také oni se v Al Shaqab představí.

Mezi stálice Global Champions patří i Shane Breen, Max Kühner, Maikel van der Vleuten, Simone Delestre, Olivier Robert, Pieter Devos, Malin Baryard-Johnsson, Olivier Philippaerts a Martin Fuchs. Z mladých talentů se pokusí prosadil Jack Whitaker, Jodie Hall McAteer, Michael Pender, Jeanne Sadran či Mike Kawai. Ti všichni se pokusí kvalifikovat do Grand Prix Dauhá, kde se pojede nejen o tučnou dotaci, ale také první zlatou jízdenku do Super Grand Prix během listopadové galashow světového parkuru Global Champons Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Ta bude na programu v sobotu 19. listopadu.

Čtěte také: Další české jméno v GCL. Vingrálková je novou členkou Hamburg Giants

Na fanoušky parkurového skákání čekají v Dauhá tři dny napínavé podívané. Vše budou moci sledovat prostřednictvím živého přenosu GCTV doprovázeného odborným komentářem, technickou analýzou, exkluzivními rozhovory a zajímavými hosty ve studiu. Pro milovníky exotických výletů jsou stále k dispozici i vstupenky přímo do ochozů arény.

 

Foto: Stefano Grasso / LGCT

Zdroj: tisková informace LGCT




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE