reklama 11C

Známe sestavy týmů pro GCL 2022. Prague Lions mají dva nové členy

ikonka

Pořadatelé parkurové série Global Champions League představili sestavy týmů pro sezonu 2022. Hovoří o jedné z nejkonkurenceschopnějších sestav v historii GCL. Všech 16 družstev již potvrdilo seznam šesti jezdců. Nové tváře přivítali i Prague Lions.
09.02.2022 23:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Šestnáct parkurových celků bude bojovat při Global Champions League 2022 nejen o vítězství v celoročním žebříčku, ale také o přímý postup do semifinále Super Cupu GCL. Playoff se pojede od 17. do 20. listopadu v pražské O2 areně. Ještě před tím je ovšem čeká více jak osmiměsíční bitva o cenné body. 
 
Před prvním podnikem roku v katarském Dauhá, které se odehraje ve dnech 3. až 5. března získal loňský nejúspěšnější tým Valkenswaard United parkurovou legendu Johna Whitakera, americkou superstar Lauru Kraut a Němce Maurice Tebbela. Ti se připojí k Edwině Tops-Alexander, Marcusovi Ehningovi a Gillesovi Thomasovi, jenž figuruje na soupisce jako jezdec do 25 let. 
 
V GCL se letos představí také dva zcela nové týmy a jeden se vrací po tříleté přestávce. Prvním nováčkem je Stockholm Hearts, jehož sponzorem je značka H&M. Kdo pozorně sleduje vrcholový parkurový sport, tak mu v tu chvíli musí být jasné, že v jeho sestavě nebudou chybět čtyři jezdci, kteří pod hlavičkou H&M startují dlouhodobě. Jsou jimi současná světová jednička Peder Fredricson, další švédská hvězda Malin Baryard-Johnsson a vítězové Super Cupu GCL z roku 2021 Nicola a Olivier Philippaertsovi. Vedle nich se představí dvě mladé talentované jezdkyně Lillie Keenan z USA a Britka Lily Attwood spadající do kategorie U25.
 
„V posledních několika letech jsem měl to štěstí, že jsem byl součástí velmi dobrého týmu a teď si myslím, že nastal čas na změnu. Být součástí nového týmu se světovou jedničkou zní pro nadcházející sezonu velmi slibně. Máme opravdu velmi silný tým. Zcela upřímně jsem přesvědčen, že Lily Attwood je jedním z nejlepších jezdců do 25 let v Evropě,“ konstatoval Olivier Philippaerts.
 

Nepřehlédněte: Global Champions 2022 začne za necelý měsíc. Před Prahou bude Rijád

 
Dalším zcela novým týmem je Istanbul Sultans, jehož členy jsou hned tři jezdci z Turecka: Derin Demirsoy, Efe Siyahi a Ömer Karaevli, jehož si mnozí čeští fanoušci parkurového skákání pamatují z boje o kvalifikaci na olympijské hry v Riu mezi ním a Alešem Opatrným. V družstvu s nimi jsou Němec Gerrit Nieberg, Brazilec André Americo de Miranda a Nizozemka Sanne Thijssen. 
 
Na scénu se vrací Rome Galidators, kteří v GCL byli naposledy v roce 2018, kdy figurovali v nejlepší čtveřici. Asi jeho nejvýraznější tváří bude irský jezdec Shane Breen. 
 
Jeden z největších přestupů ohlásili Paris Panthers, jejichž členem se stává Ben Maher. Jeho kolegy pro sezonu 2022 budou Nayel Nassar, Gregory Wathelet, Harrie Smolders, Darragh Kenny nová mladá tvář z Řecka Ioli Mytilineou. „Ben je olympijský vítěz, takže jsem samozřejmě velmi potěšen, že je součástí našeho týmu. Bude jeho velkou posilou. Spolu s Explosionem tvoří v současnosti jednu z nejlepších parkurových dvojic na světě a má také několik dalších skvělých koní,“ uvedl týmový manažer Rob Hoekstra.
 
Jedním z favorizovaných týmů bude letos zajisté New York Empire, i díky tomu, že získal do své sestavy současnou světovou jedničku mezi jezdci do 25 let – Brita Harryho Charlese. Soutěžit bude po boku Georginy Bloomberg, Scotta Brashe, Denise Lynche, Spencera Smitha a Jodie Hall McAteer.
 

 
Také tým Prague Lions přivedl do svých řad vycházející hvězdu, která v kategorii U25 zastoupí Annu Kellnerovou. Tou hvězdou je Američan Brian Moggre. „Letos je v týmech GCL obrovské množství talentů do 25 let. Není to jen odkrývání některých neobroušených diamantů. Ve skutečnosti přivádíme nové superhvězdy. Brian Moggre s koněm Balou du Reventonem tvoří dvojici světové třídy a myslím si, že v této divizi opravdu obstojí,“ pronesl Sam Watson z Equiratings. Vedle Anny Kellnerové zůstává v barvách Pražských lvů i Belgičan Niels Bruynseels, Španěl Sergio Alvarez Moaya a Nizozemec Leopold van Asten. Novým a zároveň velmi silným jezdcem v týmu bude Peter Devos z Belgie. 
 
Tým změnilo celkem 21 jezdců a na soupisku přibylo 35 nových jmen. Do začátku sezony Global Champions zbývá méně než měsíc a mezi jezdci, majiteli týmů a manažery roste napětí i očekávání. Fanoušci parkurového skákání po celém světě budou moci sledovat živě všechna sportovní dramata prostřednictvím GCTV, která nabídne během přenosů inovovanou grafiku a další moderní technologie. On-line vysílání bude opět doprovázené komentářem v několika jazykových mutacích. 
 
Foto a video: poskytla GCL
Zdroj: tisková informace GCL
 
 

Který tým GCL považujete za favorita?

celkem hlasů: 179

Hlasování skončilo.

Miami Celtics 5 / 2.79%
Shanghai Swans 5 / 2.79%
Madrid in Motion 5 / 2.79%
St Tropez Pirates 1 / 0.56%
Hamburg Giants 14 / 7.82%
Cannes Stars 0 / 0%
Scandinavian Vikings 3 / 1.68%
Rome Gladiators 0 / 0%
Paris Panthers 17 / 9.5%
Berlin Eagles 3 / 1.68%
London Knights 10 / 5.59%
Valkenswaard United 24 / 13.41%
New York Empire 3 / 1.68%
Prague Lions 47 / 26.26%
Stockholm Hearts 38 / 21.23%
Istanbul Sultans 4 / 2.23%



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE