reklama 11A

Prague Lions rozjeli GCL 2022 skvěle. V sobotu nastoupí z třetí pozice

ikonka

V katarském Dauhá odstartoval další ročník parkurové Global Champions League. Ve čtvrteční části dvoukolové soutěže se skvěle dařilo zástupcům týmu Pražských lvů, kteří udrželi nulu na bodovém kontě a v sobotu budou nastupovat z třetí příčky.
03.03.2022 21:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Longines Arena v Al Shaqabu ve čtvrtek zažila zahajovací soutěž prestižní parkurové série Global Champions League 2022, kterou čeká v základní části celkem šestnáct mítinků. Tím sedmnáctým bude v druhé polovině listopadu Super Cup GCL při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Úvodní parkur GCL v katarském Dauhá s výškou překážek 155 centimetrů překonalo hned pět celků bez penalizace a do sobotního vyvrcholení soutěže budou nastupovat ze stejné výchozí pozice. Jejich průběžné pořadí určuje pouze součet časů, který měli nejlepší jezdci z nového týmu Stockholm Hearts. Malin Baryard-Johnsson s H&M Indianou a její kolega Olivier Philippaerts v sedle H&M Legend of Love předvedli v individuálním hodnocení čtvrtý a třetí nejlepší výkon. Lepší byli již jen Simon Delestre s Dexter Fontenis Z a Marlon Modolo Zanotelli na Like A Diamond van het Schaeck, jenž projel cílem v nejlepším čase 65,70 sekundy. 
 
„Samozřejmě jsme velmi šťastní. Je to první kolo pro tým Stockholm Hearts a jsme moc hrdí na naše extrémně dobré koně, kteří do toho dávají svá srdce. Dnes jsme však viděli pět bezchybných týmů, a tak sobota bude zcela nový závod. Bude to velmi těžké, neboť několik celků vypadá hodně silně,“ poznamenala Malin Baryard-Johnsson. „Nejprve se musíme rozhodnout, kdo z nás nastoupí v sobotu. Myslím, že o tom budeme dále diskutovat a pravděpodobně si myslím, že to budou Malin a Peder, ale uvidíme, jak to nakonec bude. Je štěstí, že máme několik kvalitních koní, takže doufám, že v sobotu budeme mít opět dvě čisté jízdy,“ doplnil Olivier Philippaerts.
 
Druhým nejlepším týmem byli Rome Gladiators. Ty reprezentovali Fernando Martines Sommer s High Five a Shane Breen s Z7 Ipswich. V součtu měli Římští gladiátoři čas 148,48, což je o deset vteřin víc než Stockholmská srdce. Dvě sekundy pak dělily od průběžné druhé příčky Pražské lvy. Niels Bruynseels s Cristel a Pieter Devos na Claire Z tak budou v sobotu na startovní listině třetí od konce, jelikož druhé kolo družstva absolvují seřazená od nejhoršího k nejlepšímu. Bez trestných bodů pokračují ještě Hamburg Giants a Madrid in Motion. V případě, že by i po sobotní soutěži bylo více týmů se stejným bodovým ziskem na prvním místě, rozhodoval by součet časů z obou kol. V případě dalších příček se sčítají časy pouze z druhého startu. 
 

Nepřehlédněte: Za posily Prague Lions jsem ráda. Těším se na Miami, říká Kellnerová

 
Do pořadí na předních příčkách může promluvit ještě dalších šest sestav, které mají jen čtyři trestné body za jednu chybu. Jsou jimi Shanghai Swans, St Tropez Pirates, London Knights, Paris Panthers a Miami Celtics. Úřadující šampioni Valkenswaard United vyslali do zahajovacího klání Marcuse Ehninga a novou posilu Johna Whitakera. Oba se svými koňmi zaznamenali po jedné chybě a jsou tak nyní až třináctí za Scandinavian Vikings. Osm bodů mají shodně i čtrnáctí Cannes Stars. Istanbul Sultans začali s 12 body a překvapivě poslední pozici zaujali s 20 body členové New York Empire. 
 
Druhá část soutěže GCL v Dauhá je na programu v sobotu od 12:40 hodin a odvysílá ji živě stanice Nova Sport 2. Skupina Nova bude v letošním roce hlavním vysílatelem Global Champions v České republice a pravidelně bude nabízet také záznamy z průběhu Grand Prix Longine Global Champions Tour. 
 
Velkou cenu LGCT v Dauhá bude možné sledovat živě, stejně jako všechny ostatní soutěže, prostřednictvím internetového přenosu na GCTV. Vrchol celého mítinku startuje v sobotu od 16:00 hodin. Zhruba o dvě hodiny později bude znám vítěz, který se stane také držitelem první zlaté vstupenky do LGCT Super Grand Prix při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Ta se odehraje od 17. do 20. listopadu v libeňské O2 areně.
 
Foto: Stefano Grasso / GCL



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE