reklama 11B

Global Champions 2022 bude mít sedmnáct zastávek. Praha sérii uzavře

ikonka

Dlouho očekávaná termínová listina parkurové série Global Champons 2022 byla odtajněna. Zahrnuje celkem sedmnáct položek. Tou první bude již začátkem března středisko Al Shaqab v katarském Dauhá, poslední v druhé polovině listopadu pražská O2 arena.
18.02.2022 14:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Parkurová série Global Champions nabídne v roce 2022 oblíbené destinace, které musela během dvou předešlých let vynechat. Přibude také jedna zcela nová. Pořadatelé v pátek 18. února potvrdili, že celkem proběhne sedmnáct kol. 
 
Fanoušci jezdectví se mohou těšit opět na soutěže v Miami Beach, v Mexico City, v Cannes či v New Yorku. „Těším se, až uvidím, co tento rok přinese. Je skvělé mít oblíbené destinace zpět v kalendáři Longines Global Champions Tour a Global Champions League,“ uvedl šampion loňského ročníku Peder Fredricson, který si současně drží pozici světové jedničky v žebříčku Mezinárodní jezdecké federace. Do nové sezony GCL nastoupí jako člen celku Stockholm Hearts. Chybět nebude již při prvním kole v katarském Dauhá, které se odehraje od 3. do 5. března.
 

Psali jsme: Známe sestavy týmů pro GCL 2022. Prague Lions mají dva nové členy

 

Základní část seriálů LGCT a GCL vyvrcholí na zcela novém místě. Finále bude hostit od 20. do 22. října Rijád v Saudské Arábii. Poté již bude veškerá pozornost směřována na hlavní město České republiky. Pražská O2 arena totiž bude již počtvrté hostit velkolepou galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, jejíž součástí jsou Super Cup GCL a Super Grand Prix LGCT. Do té získají zlatou vstupenku pouze vítězové předešlých šestnácti Velkých cen, případně další umístění, pokud by některý z jezdců vyhrál opakovaně. Libeňská hala ožije koňmi ve dnech 17. až 20. listopadu.
 
„Jsme potěšeni, že můžeme představit náš kalendář na rok 2022, který opět zahrnuje některá z největších světových měst a další ikonické destinace. Jsme odhodláni dál rozvíjet náš sport a přitahovat nové diváky. Nemůžeme se dočkat, až všem ukážeme naše nové plány, jak udržet Longines Global Champions Tour a Global Champions League v růstu rychlým a vzrušujícím tempem,“ zmínil Jan Tops, prezident a zakladatel parkurové Global Champions.
 

Nepřehlédněte: Dva týdny do startu parkurové Global Champions. Víme, kdo bude v Dauhá

 
Z Blízkého východu se nejlepší parkuroví jezdci a koně přesunou do Severní Ameriky, kde je čekají dvě kola na Miami Beach a v Mexico City. Následovat bude fantastických pět měsíců, kdy bude túra brázdit napříč Evropou. Zámořské destinace přijdou na řadu opět na podzim. Na konec září je naplánovaný závodní mítink v New Yorku a měsíc poté již zmíněný Rijád. Kvůli stále přetrvávající pandemii není v kalendáři pro rok 2022 zahrnuta Šanghaj, ale organizátoři slibují, že čínská zastávka bude obnovena, jakmile to podmínky dovolí.
 
 

 
 
 

 

Kalendář LGCT a GCL 2022:

Dauhá: 3. – 5. března
Miami Beach: 14. – 16. dubna
Mexico City: 28. dubna – 1. května
Madrid: 13. – 15. května
Ramatuelle/Saint Tropez: 19. – 21. května
Hamburk: 25. – 29. května
Cannes: 2. – 4. června
Stockholm: 17. – 19. června
Paříž: 24. – 26. června
Monako: 30. června – 2. července
Berlín: bude upřesněno
Londýn: 19. – 21. srpna
Valkenswaard: 26. – 28. srpna
Řím: 1. – 4. září
New York: 23. – 25. září
 
Rijád: 20. – 22. října (finále)
 
Praha: 17. – 20. 11. (GC Playoffs)

 

 
 
Foto: Kateřina Návojová
Grafika: oficiální tiskový servis Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE