reklama 11C

Za posily Prague Lions jsem ráda. Těším se na Miami, říká Kellnerová

ikonka

Parkurová série Global Champions začíná již ve čtvrtek 3. března v katarském Dauhá. Anna Kellnerová, která je členkou a současně manažerkou týmu Prague Lions, prozradila, kterých mítinků by se v sedle svých koní ráda zúčastnila.
02.03.2022 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A


Pět mužů a jedna žena, která je současně manažerkou týmu. Členy Prague Lions pro letošní ročník Global Champions League jsou vedle Češky Anny Kellnerové Sergio Alvarez Moya ze Španělska, Belgičané Niels Bruynseels a Pieter Devos, Leopold van Asten z Nizozemska a Američan Brian Moggre.

Jak vznikala nová sestava Pražských lvů a jaké mají plány na právě začínající sezonu prestižní parkurové série, jejíž vrchol se odehraje již počtvrté v libeňské O2 areně od 17. do 20. listopadu, to prozradila Anna Kellnerová v rozhovoru pro EquiRadio, jehož částečný přepis vám nabízíme níže.

Můžete prozradit podrobnosti, jak vznikala nová sestava Prague Lions? 
Jedním z hlavních důvodů, proč jsme určité změny museli udělat, byl ten, že již letos nejsem jezdec v kategorii do 25 let. Hledala jsem novou posilu do týmu, kdo by tuto pozici mohl převzít za mě. Po zvažování a vyjednávání jsem nakonec navázala kontakt s americkým jezdcem Brianem Moggrem. Byla jsem ráda, že jsme se po pár telefonátech domluvili a bude naší novou posilou. – Další jezdec, kterého jsme přibrali do týmu, je Pieter Devos, s nímž se znám velmi dobře. Je to velmi zkušený jezdec, má velice kvalitní koně a moc dobré výsledky. Musím říct, že jsem byla opravdu ráda, když jsme se dohodli na jeho přestupu do týmu Prague Lions.

Jak reagovali zmínění dva jezdci na vaši nabídku? 
Velmi pozitivně. Pieter Devos říkal, že je za tuto nabídku rád, protože ví, že náš tým má velmi pozitivní atmosféru, a že se snažíme organizovat týmové výjezdy. Snažím se vyjít vstříc tomu, že jezdci mají i jiné povinnosti, co se týče třeba účasti v Pohárech národů nebo na dalších závodech, kterých se musí účastnit. Není to opravdu tak, že řeknu, kdo kam jede. Jako tým se snažíme vymyslet co nejlepší sestavy, aby to vyhovovalo koním i jezdcům. To byl tedy hlavní důvod, proč oceňuje tuto nabídku a proč k nám přestoupil. – Co se týče Briana, tak ten nikdy v rámci Global Champions ještě nesoutěžil, takže to pro něj bude novinka. Říkal, že má v plánu se na léto a podzim přestěhovat s koňmi z Ameriky do Evropy. Být součástí našeho týmu pro něj bude skvělá příležitost a doufáme, že nám pomůže k dobrým výsledkům. 

Psali jsme: Pražský lev Brian Moggre poráží seniory. Bez cíle není cesta, říká

Co to pro Briana konkrétně znamená?
To, že se musí přemístit do Evropy, není pro něj ani jeho koně určitě jednoduché. Bylo štěstí v tom, že už minulý rok se kvůli olympiádě přesouval do Evropy. Závodil tady už s americkým týmem. Tím pádem nebylo nutné toho řešit tolik, jelikož měl stejně v plánu přesun realizovat. Pozitivní na tom je, že v Evropě bude a bude se moci k nám přidat na týmové závody. 

Kde bude mít svoji evropskou základnu? 
Myslím si, že bude mít dvě. Jenda bude v Belgii a jedna v Anglii, podle toho, s kým bude spolupracovat. Částečně spolupracuje s Laurou Kraut, která mu pomáhá, a ta právě působí v Anglii. Pro něho bude zase jednodušší kvůli závodům sídlit v Belgii. Takže to bude střídat podle potřeby.  

Při prvním kole v Dauhá budou startovat za Prague Lions Niels Bruynseels a Pieter Devos. Už máte přesnější představu, kteří jezdci pojedou na další mítinky GCL? 
Předběžný plán jsme zatím sestavili pro Miami a Mexiko s tím, že ostatní závody už nějak rozjednané máme, ale to se může ještě změnit. Co se týče Miami a Mexika, tak jsme se domluvili, že připravení budou čtyři jezdci. V průběhu dalších týdnů si ještě potvrdíme konkrétní jména, ale momentálně jsme domluveni, že by to měli být Niels, Pieter, Sergio a já. Z těchto čtyř jezdců postavíme tříčlenný tým pro Miami a Mexiko. 

Vy máte na Miami velmi pěkné vzpomínky, protože jste tam s Prague Lions prožila senzační vítězství. Jak se tedy těšíte do těchto dvou destinací? 
Těším se hodně. Mám na to opravdu krásné vzpomínky díky Classicovi a tehdejšímu týmovému kolegovi Gercovi Schröderovi. I proto se do Miami vždy těším. Jsou to skvělé závody s výbornou atmosférou. Poté se přesuneme do Mexika, kde budeme po týdenní pauze pokračovat v týmových soutěžích. 

Které z evropských kol patří mezi vaše oblíbené?
Mám to moc ráda v St. Tropez. Je to tam dobře přizpůsobené pro koně a mají tam hezky uspořádané veškeré zázemí. Mělo by to být tedy další místo, kde se ukážu. Přeci jenom to je až za necelé tři měsíce, takže stát se toho může ještě mnoho. Ale doufám, že tam odstartuji. 

Čtěte také: Pieter Devos. Bronzový olympionik, ovocnář a nový člen Prague Lions

Novou zastávkou Global Champions před listopadovým Prague Playoffs je Rijád. Co říkáte na toto místo? 
Vím, že je to velmi vizionářské místo. Areál je nově postavený a spolupráce s místními sponzory je také nová. Slyšela jsem už od jezdců, kteří tam startovali, že to tam je skvěle připravené, takže si myslím, že to bude pro Global Champions velmi zajímavé. 

Co konkrétně vás ještě čeká před odletem do Miami? 
Teď se koně přesunuli z Olivy na Sunshine Tour, kde budou mít jeden týden pauzu, aby si odpočali, chodili na vycházky a nabrali zase sílu. Budeme tam působit dva víkendy, během nichž se uskuteční čtyřhvězdičkové závody. Tam bych se už měla připravit na Miami a Mexiko, a když budu dobře jezdit a koně budou dobře skákat, tak by to měl být i poslední větší přípravný závod před naší účastí na Global Champions.

Zdroj: EquiRadio
Foto: Kateřina Návojová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE