reklama 11C

Equinews: CSIO Zduchovice a předolympijská výhra Opatrného v Olomouci

ikonka

Zduchovice u Kamýku nad Vltavou opět hostily oficiální mezinárodní skokové závody. – Aleš Opatrný si odskočil před olympiádou pro pohárovou výhru v Olomouci. – Prestižní série Global Champions pokračovala v Monaku. Podrobnosti nabízí Equinews!
06.07.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Zduchovice plné jezdeckých talentů. Při CSIO se dařilo hlavně Němcům

Středočeské Zduchovice hostily během prvního červencového víkendu mezinárodní parkurové závody CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. Program mítinku završily soutěže Grand Prix všech tří věkových kategorií. Nejvíce se v nich dařilo Němcům.
 
Na děti čekal parkur s překážkami do 130 centimetrů, který překonaly čtyři dvojice bez trestných bodů a postoupily do rozeskakování. V něm předvedla nejlepší výkon německá jezdkyně Amy Helfrich, která s Leonem 596 projela cílem znovu s nulou v čase 33,06 sekundy. Jen těsně uniklo rozeskakování české dvojici Rozálii Sovové s Ellou. Ta chybovala jednou a s nejlepším časem se zařadila na pátou příčku za čtveřici účastníků rozeskakování.
 
Pro juniory byl připraven kurz s výškou překážek do 140 centimetrů. Také v této Velké ceně došlo na rozeskakování, v kterém excelovala Němka Sina Knoop s Condinem. Jako jediná překonala i zkrácený parkur bez shození a mohla se radovat z vítězství. Druhé místo vybojoval domácí jezdec Oliver Písařík v sedle klisny Sea Cost Crystal De Leau. Ten protnul cílovou čáru v nejlepším čase, v cestě za triumfem ho však zastavila jedna chyba.
 
S kurzem do 145 centimetrů se museli popasovat v Grand Prix mladí jezdci. Z trojice bezchybných jezdců v rozeskakování prokázal nejpevnější nervy Němec Henning Athens v sedle valcha Tenterhofs Cantuccini. S čistým kontem a časem 36,70 sekundy si dojel pro první místo. Na druhé příčce dokončila jeho krajanka Anna Jurisch na koni Questo Vincitore. Ta v rozhodující části Velké ceny rovněž nechybovala, byla však o více než tři sekundy pomalejší. Do rozeskakování postoupil také český reprezentant František Stružinský na valachovi Bob Saint Clare, který svou jízdu po chybě vzdal a obsadil třetí místo.
 

Opatrný byl opět nejlepší. V Olomouci při ČSP zazářil v sedle Ligretta

Čtvrtý mítink 20. ročníku Českého skokového poháru hostila ve dnech 1. až 4. července Olomouc. Velká cena Banky Creditas, kterou program vyvrcholil, byla vypsaná jako jednokolová soutěž s finále pro desítku nejlepších účastníků ze základní části.
 
O šance na nejvyšší pozice přišel ve finále Jaroslav Jindra, který s valachem Cornet´s Ninjou nechyboval v první jízdě, ale poté nasbíral devět trestných bodů a klesl nakonec na deváté místo. S nulou vstupovala do rozhodujícího parkuru dvojice Ondřej Pospíšil a Huntelaar, jenže i v její jízdě přišla chyba a výkon stačil na šestou příčku.
 
Skvěle vyšlo finále Natálii Ulčové, která ho s Demontem dokončila bez chyby, a přestože si ze základního kola přinesla penalizaci za jedno shození, v součtu stačil výsledek na pomyslný bronz. Dvě nuly si ve Velké ceně zapsal Přemysl Adam v sedle hřebce Cachase. Dosažený čas 41,80 sekundy mu nakonec vynesl druhé místo. Vítězem olomouckého pohárového kola se stal Aleš Opatrný. Ten spolu s holštýnským valachem Ligrettem zapsal dvě čisté rundy a do cíle dojel v nejrychlejším čase 37,91 sekundy.
 

Prague Lions byli v Monaku pátí. Do Super GP postoupil Daragh Kenny

Parkurová série Global Champions je v plném proudu. Z Paříže do Monaka zamířili nejlepší skokoví jezdci a koně světa, aby tam během prvního červencového víkendu sbírali další body do seriálových žebříčků. 
 
Družstvo Prague Lions reprezentoval v ligovém klání nizozemský jezdec Jur Vrieling. V sedle hnědáka Fiumicina van de Kalevallei nasbíral v obou jízdách celkem šestnáct trestných bodů. Španěl Sergio Alvarez Moya s Alamem ovšem tým podržel dvěma čistými výkony a Pražští lvi se tak zařadili na páté místo celkového pořadí. Stejnou pozici drží i v průběžném bodování soutěže. 
 
Jediným družstvem, které překonalo oba kurzy bez trestných bodů, byli Paris Panthers. Ti si tak dojeli v Monaku pro letošní první triumf. Egypťan Nayel Nassar sedlal při svém vystoupení belgického valacha Igora van de Wittemoere. Jeho parťákem byl v tomto kole irský reprezentant Daragh Kenny, který ve dvou obtížných kolech zapsal nulu s hnědákem Idalville d´Esprit.
 
Ir navíc prožil výjimečný víkend, když dokázal ovládnout také Grand Prix Monaka. V rozeskakování porazil další pět dvojic a zajistil si tak místo ve startovní listině Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru Global Champions Playoffs v Praze.
 
V čele průběžného žebříčku je po sedmém kole australská jezdkyně Edwina Tops-Alexander, která o tři body překonala dlouho vedoucího Pedera Fredricsona ze Švédska, jenž v Monaku nestartoval, stejně jako další v pořadí Brit Ben Maher. Na čtvrtém řádku tabulky je za ním další britský jezdec Scott Brash, jenž bral v Monaku 20 bodů a po sedmi kolech jich má 128, což je o deset více, než doposud nasbíral Španěl Sergio Alvarez Moya. 
 
Sérii Global Champions nyní čeká téměř tři týdny pauza. Osmou z celkových šestnácti zastávek bude na konci července Berlín. Po olympijských hrách v Tokiu navážou Londýn, podruhé v sezoně túra zavítá do Valkenswaardu a třetím srpnovým mítinkem bude Hamburk. V září přijdou na řadu Řím, Mexiko City a New York, finále základní části se odehraje v Šanghaji a absolutním vrcholem se stane v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE