reklama 11B

Papoušek je zpět v sedle Warnesse. Čeká nás rušná sezona, konstatoval

ikonka

Při skokových závodech v rakouské Stadl Pauře se během uplynulého víkendu poprvé od olympijských her v Tokiu společně prezentovali Kamil Papoušek a plemenný hřebec Warness ze Zemského hřebčince v Písku. „Jsem spokojen,“ uvedl jezdec.
15.02.2022 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Jezdeckou sezonu 2022 zahájil Kamil Papoušek v rakouské Stadl Pauře. Na národní závody si vzal také plemenného hřebce Warnesse, s nímž naposledy startoval při olympijských hrách v Tokiu.
 
„Do Stadl Paury jsem bral mladé koně a Warnesse, takže celkem šest koní. Warnesse jen z toho důvodu, že ke mně přišel až na Nový rok a od olympiády nikde nebyl. Moji starší koně Charlyn a Great Feeling ještě zůstali doma. Ti pojedou až na další závody,“ prozradil v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Kamil Papoušek.
 
„Doma jsme jen lehce potrénovali, je u mě zhruba měsíc a půl. Úroveň do 140 centimetrů je pro něj sranda. Byl při chuti a při síle,“ spokojeně hodnotí formu Warnesse, který v Zemském hřebčinci Písek působí také jako plemenný hřebec. 
 

Psali jsme: Chyby mrzí. Kellnerová, Opatrný a Papoušek hodnotí první start v Tokiu

 
„Zatím by měl být Warness u mě a připouštět bude jen mraženým spermatem. Vzhledem k tomu, jak je nabitý program v evropském Poháru národů a v první divizi Longines FEI Poháru národů, tak se mi jako další kůň ke Greatovi hodí. Budu se snažit ho dostat zjara do nejlepší formy, aby některý z Pohárů národů mohl absolvovat,“ plánuje Papoušek. 
 
Aktuálně se chystá na mezinárodní skokové závody CSI2* v rakouském Ebreichsdorfu a od druhé poloviny března do začátku dubna by měl být v italském Arezzu. „Po Arezzu je již tříhvězdičkový Linz, v květnu už absolvujeme pravděpodobně závody v Šamoríně, kde se jede první Pohár národů. Stěžejní bude červen. Jsou tam tři Poháry národů po týdnu, a ještě čtvrtý týden Světový pohár v Olomouci. Bude to hodně nabité a budeme muset využít všechny koně, které máme k dispozici,“ vysvětluje člen reprezentačního A-kádru ve vysílání EquiRadia.
 

Nepřehlédněte: Warness je hlavně plemeník. Sport neopomineme, říká Karel Kratochvíle

 
Který z jeho koňských svěřenců bude zastávat letos pozici stájové jedničky, to v současné době nedokáže říct. „To teď určitě nepoznám. Na lepší závody budu brát Warnesse i Great Feelinga s tím, že jsou vyrovnaní. Budu se rozhodovat až podle momentální formy, s kým půjdu do Poháru národů a s kým do Grand Prix. Charlyn by mohla tyto dva koně doplňovat na úrovni 145 až 150 centimetrů. Takže uvidím, jak to prostřídám,“ pokračuje Kamil Papoušek. 
 
Připomněl také důležité pravidlo, že s koňmi, s nimiž odstartuje v Divizi 1, tak se již nebude moci účastnit v EEF Poháru národů. „V květnu jsou dva evropské Poháry národů, do nichž můžeme teoreticky se všemi koňmi, ale pak už musíme směřovat konkrétní koně do první divize, v níž budou muset zůstat,“ dodal Papoušek s tím, že toto je při výběru koní do pohárových soutěží určitá komplikace. 
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE