reklama 11B

Warness je hlavně plemeník. Sport neopomineme, říká Karel Kratochvíle

ikonka

Budou i nadále Kamil Papoušek s plemenným hřebcem Warnessem tvořit sportovní dvojici, nebo se jejich cesty opět rozdělí? Nejen na to jsme se zeptali ředitele Zemského hřebčince v Písku Karla Kratochvíleho v rozhovoru pro EquiTV.cz.
14.08.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A

 
Dvojice Kamil Papoušek a Warness vznikla přímo za účelem plánované účasti na olympijských hrách v Tokiu. Ještě před kvalifikací českého týmu jej jezdil Jakub Štěrba. Jak to bude dál, to lehce nastínil Karel Kratochvíle, ředitel Zemského hřebčince v Písku, který je majitelem hřebce. 
 
Přestože cesta Warnesse skončila pod pěti kruhy před vodním příkopem v kvalifikaci jednotlivců, s odstupem více jak týdne zástupce majitele koně hodnotí účast v Japonsku pozitivně. „Už vlastní účast na olympijských hrách má pro Zemský hřebčinec velký reklamní dopad. I když hřebec skončil na vodě, tak to přičítám umělému osvětlení a lesku světel na vodě, který jej odradil,“ konstatoval svůj názor na nezdar v extrémně náročné soutěži.
 

Psali jsme: Není fair, katastrofa. Jezdci kritizují olympijský parkurový formát

 
„Je to jinak výborný hřebec. Necháme ho teď odpočinout, bude chodit jen na vycházky a uvidíme, jak to bude dál,“ pokrčuje Karel Kratochvíle. Dáme mu oddych a mezi tím bychom ho rádi namrazili, abychom měli dostatek inseminačních dávek pro případ, že bychom se s ním rozhodli dál sportovat,“ přibližuje hlavní cíle pro následující týdny. 
 
Zda bude Warness dál závodit v sedle s Kamilem Papouškem, to však není ještě zcela jasné. „Zatím jsme neměli společný hovor na toto téma. Warness je hlavně pro účely plemenitby, to je priorita. Ale pokud bude k tomu příznivá doba, tak neopomineme ani sportovní kariéru,“ opatrně naznačuje ředitel Zemského hřebčince. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby Warnesss zase pokročil dál,“ dodává v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 
Foto: Karel Rozboud a ZH Písek
Zdroj: EquiTV




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE