reklama 11A

Početná česká výprava ve Wiener Neustadtu. Papoušek ve čtvrtek čtvrtý

ikonka

Velmi početná česká výprava parkurových jezdců startuje již od úterka v rakouském Wiener Neustadtu. Big Tour CSI2* zahájila ve čtvrtek vpodvečer soutěží do 145 centimetrů, v níž se velmi dařilo Kamilu Papouškovi s klisnou Iroccou van de Postbaan.
20.08.2021 17:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Čtvrteční stopětačtyřicítku v rámci Big Tour CSI2* ve Wiener Neustadtu dokončil Kamil Papoušek s klisnou Iroccou van de Postbaan bez penalizace ve velmi rychlém čase 68,62, díky čemuž skončil na výborné čtvrté příčce mezi bezmála sedmdesáti účastníky.  
 
Bez penalizace dokončil tuto soutěži i Marek Klus s Largem, ale byl o zhruba osm sekund pomalejší, a skončil tak třináctý. Nulu na bodovém kontě měli i Nikola Bielíková s Carisonem či Filip Doležal s Naganem, ti ale potřebovali ke zdolání kurzu více jak 80 sekund a umístili se na konci druhé desítky. 
 
Páteční hlavní soutěž Big Tour se jela taktéž na úrovni 145 centimetrů, tentokrát však bezchybné dvojice postupovaly do rozeskakování. Čeští reprezentanti v něm však chyběli a mezi pěti rozeskakujícími se uspěla Jörne Sprehe s klisnou Hot Easy před Maximilianem Schmidem s valachem Goardiolou-N. 
 
Do TOP10 se prosadil Slovák Ján Cigán junior s hřebcem derby, když jednou chyboval a dokončil v čase 78,71. Nejlepší Češkou byla Mariana Michlíčková v sedle klisny Claire. Na kontě měla taktéž čtyři trestné body a čas 80,23 sekundy jí zařadil na dvanáctý řádek výsledkové listiny. O tři sekundy byla rychlejší Nicola Grünthalová s Carefulem Z, ale ta inkasovala osm bodů a skončila devatenáctá. S osmičkou dojela i Nikola Bielíková na Carthinjovi. 
 

Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 

Foto: poskytl Kamil Papoušek
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE