reklama 11B

Olympijský parkur prověří pozornost a kondici koní, říká Jakub Štěrba

ikonka

V úterý 3. srpna od 12 hodin startuje olympijská soutěž v parkurovém skákání. Trojice českých jezdců nastoupí v poslední třetině startovního pole. Co si stavitel Santiago Varela Ullastres připravil na účastníky, to přiblížil v rozhovoru Jakub Štěrba.
03.08.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D

 
„Nálada v týmu je perfektní, jsou veselí, těší se na to, prožívají to. Jdou ke konci, což by mohlo být také plus. Musíme jim držet palce a doufat, že to dobře dopadne,“ říká Jakub Štěrba v telefonickém rozhovoru pro EquiTV.cz, během něhož podrobně popsal celý kurz první kvalifikace soutěže jednotlivců.
 
Do té nastoupí z českých jezdců jako první se startovním číslem 54 Anna Kellnerová v sedle klisny Catch Me If Yout Can Old, číslo 63 má Aleš Opatrný s Forewerem a Kamil Papoušek na Warnessovi vstoupí do kolbiště jako sedmdesátý z celkových 73 startujících dvojic.
 

Nepřehlédněte: Nejen o závěrečném parkuru. Příhoda s Trundou hodnotí účast v Tokiu

 

Do rozhovoru s Jakubem Štěrbou krátce vstoupil i reprezentant ve všestrannosti Miloslav Příhoda, který je taktéž aktivním parkurovým jezdcem. Přestože si ještě neměl možnost kurz projít, tak jej po letmém shlédnutí z ochozů kolbiště okomentoval následovně. „Vypadá to, že je to veliký a dlouhý parkur. Nic méně, všichni čekali víc barev a profilů. Je to chvílemi až prázdné. Spíš to bude na kondici a náhodné chyby. – Myslím, že je to již takový trend. Poslední roky se opouští od strašáků a plných skoků. Koně jsou čím dál lepší a opatrnější a už není čím je vyděsit. A tak to řeší tím, že ubývají bidla a profily a nechávají skoky opravdu prázdné,“ konstatoval Miloslav Příhoda.
 
Jednotlivé překážky a plánek kurzu si můžete prohlédnout v připojené fotogalerii!
 
Foto: se souhlasem Jakuba Štěrby



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE