reklama 11A

Britskému týmu v Tokiu tleská i šampion žokejů. Brilantní, říká Murphy

ikonka

Britský tým ve všestrannosti ve složení Oliver Townend, Laura Collett a Tom McEwen vybojoval v Tokiu zlatou medaili. Každý z trojice jezdců má blízké vazby i na dostihovou scénu, Townend vlastní koně spolu s šampionem žokejů Oisinem Murphym.
03.08.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

První zlatá olympijská medaile pro Velkou Británii v týmové soutěži všestrannosti po dlouhých 49 letech má velký ohlas i v tamním dostihovém sportu. Mezi velké fanoušky všestrannosti patří například šampion rovinových jezdců Oisin Murphy, který je blízkým přítelem člena týmu Olivera Townenda a dokonce spolumajitelem jednoho z koní zlatého medailisty.

"Bylo to brilantní. Oliver je skvělý člověk a za jeho úspěchem v Tokiu je obrovské množství práce. Na jeho Ballaghmor Classovi se mi dokonce poštěstilo jet, což pro mě byla velká věc," řekl Murphy listu Racing Post.

Sám se nikdy závodů všestrannosti nezúčastnil, ale patří k velkým fanouškům tohoto sportu a pravidelně ho sleduje v televizi. "Pravidelně se dívám v televizi na Badminton, ale nikdy by mě nenapadlo, že jednou budu majitelem takového koně. Byl to právě Oliver, kdo mě přemluvil," dodal.

 

Čtěte také: Cheminée opět vítězí ve Francii. Ve Vichy ukázala drtivou koncovku

 

Blízké vztahy s dostihovou scénou mají i zbylí členové týmu Laura Collett a Tom McEwen. Stříbrný medailista ze soutěže jednotlivců McEwen je synem dostihového veterináře z Lambournu, Collett se svého času proslavila jako jezdkyně legendárního steeplera Kauto Stara po jeho přeškolení na drezurního koně.

Aktuálně jezdkyně úzce spolupracuje s trenérem Williamem Haggasem, který jí v tréninku svěřuje některé těžko jezditelné koně. Minulý měsíc se například podílela na vítězství tříletého Dubai Honoura ve velkém handicapu na July festivalu v Newmarketu.

"Laura měla v zimě Dubai Honoura u sebe doma a udělala s ním skvělou práci. Díky ní se opět dostal do formy," konstatoval Haggas.

Foto: Champion Series




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE