reklama 11A

Obrovský posun pro reprezentaci, shodují se úspěšní jezdci z Varšavy

ikonka

Vladimír Tretera, Jan Štětina, Alena Machová a Filip Doležal se podělili o dojmy z obrovského úspěchu při finále Poháru národů Evropské jezdecké federace. Ve Varšavě vybojovali druhé místo a postup České republiky do Divize 1.
26.07.2021 18:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B
 
Členové parkurové reprezentace často označované jako tzv. B-kádr rozhodně v posledních týdnech béčkové výkony nepředváděli a mnozí z nich si jistě zaslouží posun v pomyslném seznamu České jezdecké federace do kategorie A. 
 
Ostatně Vladimír Tretera se současným rozdělením příliš nesouhlasí. „Nerozděloval bych to jako Áčkový a Béčkový tým. Z toho Béčka se již dotahujeme, koně dorostli, a tak to má být. Ať se Áčko a Béčko doplňují. Já bych toto dělení moc neřešil,“ uvedl jezdec, který hrál klíčovou roli ve varšavském finále Poháru národů, jelikož obě kola překonal bez penalizace a později bojoval za všechny o prvenství v rozeskakování.
 
„Já jsem hlavně kolegům z týmu říkal, ať jsou klidní, ať si to užijeme a uděláme co nejlepší výkon. Bylo fakt dobré, že jsme se do toho finále dostali. Bylo vidět od prvního Poháru národů, jak se jezdci a koně stále lepší, a tak nejdůležitější bylo zůstat klidný, jelikož nervy dělají to nejhorší, co může být,“ konstatoval Vladimír Tretera v rozhovoru pro EquiTV.cz.
 

Psali jsme: Češi uspěli ve Varšavě. Byli druzí a míří do Divize 1 Poháru národů

 
Jedinou chybu, kterou s Gangster v/h Noddevelt udělal, byla ta v rozeskakování, která nakonec rozhodla o druhém místě pro Českou republiku. Zklamání však dlouho netrvalo. „Hned potom mě to trochu mrzelo, stačil kousíček k tomu, abychom to vyhráli. To by byla úplná pecka. Když jsem jel do Varšavy, říkal jsem si, že by bylo super, kdybychom byli do pátého místa. Pak před druhým kolem bych byl rád, kdyby se nám povedlo dostat se do nejlepší trojky. Druhé místo je skvělé a je super, že jsme se dostali do první divize,“ shrnuje Tretera a dodává: „V posledních týdnech a měsících to šlo správným směrem dopředu. Myslím, že když dostaneme šanci a promícháme se s A-kádrem, tak příští rok to může být velké divadlo a můžeme směle konkurovat týmům i v Divizi 1.“
 
„Úspěch ve Varšavě byl výsledek toho, že jsme všichni čtyři tahali za jeden provaz, podporovali jsme se a fungovali jsme opravdu jako tým,“ shrnul mj. Filip Doležal v Podcastu EquiTV.cz. To potvrzuje i Alena Machová. „Byly to super závody, kluci byli super, vše bylo tak, jak má být.“ Jak sama přiznala, její výsledek v prvním kole ovlivnila nervozita. „Ta byla na mě poznat. Byla to spíš taková moje nesoustředěnost, že jsem už delší dobu nešla takový parkur. Kluci mě díky bohu podrželi, a v tom druhém kole jsme zabojovaly a ukázaly, co umíme.“ Velkou radost měl i Jan Štětina, který vyzdvihl kvality svého koně. „Myslím, že Gylordovi stouplo sebevědomí, více si na ty větší skoky věří, a i mě se to dostalo do oka. Oba nás to někam posunulo k lepšímu.“
 
Foto: Radovan Šalek



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE