reklama 11D

Češi uspěli ve Varšavě. Byli druzí a míří do Divize 1 Poháru národů

ikonka

Takový úspěch asi nikdo nečekal! Český parkurový tým ve finále Poháru národů Evropské jezdecké federace vybojoval druhé místo, ale také postup do Divize 1 Poháru národů v roce 2022. Jde tak o další senzační úspěch českého jezdectví za poslední roky.
25.07.2021 17:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12A

 
Češi nastoupili do finále EEF Longines Nations Cupu ve Varšavě v následujícím složení. Vladimír Tretera sedlal Gangstera van het Noddevelt, Filip Doležal odstartoval s valachem Coup De Coeur GP Madame Z, Alena Machová se představila v sedle Chacco Belly a Jan Štětina vzal svoji stájovou jedničku Gylorda.
 
V prvním kole si připsali pouhé čtyři body poté, co jednou chyboval Jan Štětina a škrtal se třináctibodový výsledek Aleny Machové. Postupovali tak do kola druhého ze sdílené první příčky. Druhou nulu si připsal o chvíli později Vladimír Tretera. Penalizaci čtyřmi body za jednu chybu tentokrát inkasoval Filip Doležal, ale Alena Machová ani Jan Štětina již žádný trestný bod se svými koňmi nepřidali. Stejné bodové skóre jako Češi měli i Italové, a tak následovalo napínavé rozeskakování vybraných lídrů.
 
Ital Piergiorgio Bucci v sedle Cochella ani do třetice nezaváhal. Vladimír Tretera s Gangsterem bohužel chyboval, a tak český tým skončil druhý před týmem Rakouska. I tak se jedná o obrovský úspěch pro české jezdectví. Itálie totiž už je v Divizi 1 FEI Poháru národů, a tak postup pro další sezonu vybojovala Česká republika.
 
„Máme neskutečnou radost, hlavně mám radost, že nám dorostli další koně a máme další tým. Budeme mít z čeho vybírat pro další akce, které nás čekají. Samozřejmě to všem jezdcům přeji, jelikož s koňmi hodně pracovali a parkur od parkuru se v tomto seriálu EEF zlepšovali,“ uvedla v aktuálním rozhovoru pro EquiTV.cz Markéta Šveňková, která pravidelně zastává funkci šéfky ekipy a již v pondělí vyrazí s parkurovým A-kádrem na olympijské hry do Tokia.
 
Foto: Warsaw Jumping a Radovan Šalek
Zdroj: tiskový servis Warsaw Jumping
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE