reklama 11A

Nikdo z Čechů do YRA 2022 nebyl vybrán. Svobodová má však šanci za rok

ikonka

S velkým napětím byly očekávány výsledky výběrového soustředění Young Riders Academy, kterého se před týdnem zúčastnily také tři Češky. Žádná z nich ovšem do letošního osmého ročníku vybrána nebyla. Tereza Svobodová však bude mít velkou šanci za rok.
16.02.2022 21:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Mezi bezmála třemi desítkami jezdců z patnácti zemí ucházejících se o účast v osmém ročníku Young Riders Academy byla také trojice českých jezdkyň. Výběrového soustředění v nizozemském Peelbergenu se zúčastnily ve dnech 7. a 8. února Anna Held, Sofie Najmanová a Tereza Svobodová. 
 
První dvě jmenované se o výměr snažily již podruhé, ale ani tentokrát neuspěly. Dle slov sportovního manažera Young Riders Academy Svena Holmberga však porota ve složení Otto Becker, Emile Hendrix a Jean Maurice Bonneau byla ohromena tím, jak se čeští jezdci vyvíjejí. 
 
„S lítostí musíme konstatovat, že Anna Held a Sofie Najmanová se nekvalifikovaly do jezdecké akademie,“ uvedl Holmberg. Trochu jiná situace ovšem byla v případě Terezy Svobodové.
 

Psali jsme: Patnáct zemí, ale jen jedna má tři adepty. Češi ve výběru do YRA 2022

 

„Jízda Terezy byla opravdu dobrá a patřila mezi nejlepších deset. Kvalitní byl také pohovor s ní. Vzhledem k jejímu věku bychom ji však rádi nechali počkat do příštího roku. Hovořil jsem s ní a řekl jsem jí, že s 95% jistotou se příští rok do programu Young Riders Academy zapojí. Chceme, aby znovu dorazila na výběr a potvrdila svoje postavení,“ zmínil ve své zprávě Sven Holmberg, kterou odeslal zástupcům České jezdecké federace a obdržela ji už i zmíněná jezdkyně. 
 
„Prosím, dejte jí veškerou podporu, kterou můžete a kterou si zaslouží,“ doplnil Holmberg. V závěru také uvedl, že se během roku pokusí zorganizovat kliniku v Praze, pokud to zdroje YRA dovolí.
 
V minulých letech byli do tohoto projektu vybráni z České republiky Václav Staněk a Linda Portychová. Na začátku letošního výběru většina čtenářů Jezdci.cz uvedla v anketě, že z trojice českých jezdkyň by si vsadili právě na Terezu Svobodovou, že bude vybrána do Young Riders Academy 2022. Hlasovalo pro ni 51,35 % ze 111 respondentů. 
 

Čtěte také: Výběr do Young Riders Academy 2022. V Peelbergenu jsou i tři Češky

 
Projekt Young Riders Academy vznikl ve spolupráci skupiny odborníků v jezdectví a Mezinárodního klubu skokových jezdců (IJRC) a s podporou společnosti Rolex. Je určen pro talentované mladé jezdce ve věku od 18 do 23 let. Ze všech uchazečů mělo být vybráno pět až šest nejlepších. Ti získají půlroční stáž v renomované světové stáji. 
 
Pro výběr do akademie je rozhodující nejen osobní profil jezdce, ale především jeho výkonnost v soutěžích na úrovni 140 až 150 centimetrů a vhodní koně, kterými jezdec disponuje. Měl by mít alespoň jednoho koně s výkonností 145 až 150 centimetrů a jednoho mladého koně ve věku pět až sedm let.
 
Foto: poskytla Kateřina Pirnerová



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE