reklama 11A

Další úspěch pro ČR: Portychová byla vybrána do Young Riders Academy

ikonka

Česká republika díky Lindě Portychové podruhé uspěla ve výběru jezdců do Young Riders Academy. Z 25 uchazečů jich bylo vybráno při výběrovém řízení v nizozemském Kronenbergu pouze sedm. „Jsem nadšená,“ prozradila redakci Jezdci.cz Linda Portychová.
21.09.2020 14:37  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Po Václavovi Staňkovi bude mít české jezdectví podruhé v historii svého zástupce v prestižní Young Riders Academy. Do výběru se přihlásily tři jezdkyně: Sofie Najmanová, Anna Held a Linda Portychová. Uspěla polední jmenovaná svěřenkyně Aleše Opatrného.
 
„Dozvěděla jsem se to již ve čtvrtek, ale nesměla jsem nic prozradit, dokud výsledky nebudou oznámeny oficiální cestou. Je to super, jsem nadšená, i když zároveň ještě trochu z matená, že se mi to podařilo,“ říká Linda Portychová.
 
Výběrového mítinku v nizozemském Kronenbergu se zúčastnilo 25 uchazečů. Komisi tvořili Jean Maurice Bonneau, Emile Hendrix a sportovní manažer Sven Holmberg. „Úroveň uchazečů byla opět velmi vysoká a mohli jsme vidět stoupající potenciální nové hvězdy. My jako komise hledáme vlastnosti, které v příštích letech změní. Talent nestačí, hledáme ambice, odhodlání, otevřenou mysl a inovativní přístup, protože budou rozhodující pro úspěšnou kariéru,“ řekl tvořili Jean Maurice Bonneau.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Staněk popisuje závěr Young Riders Academy. Už brzy začne další ročník

 
„První den jsme nejprve pojezdili koně na kolbišti, kde se další dny skákalo. Pořadatelé nás seznámili s programem i celým projektem. – Při předvedení mladých koní jsme měli deset minut na práci na kavaletách a malých skocích – měli jsme zcela volnou ruku a komisaři nás jen sledovali. Odpoledne přišli na řadu starší, resp. zkušenější koně, kdy jsme skákali na parkuru vysokém 140 centimetrů. Další den mladí koně absolvovali parkur do 135 centimetrů na čas, starší koně měli překážky o 10 centimetrů vyšší,“ popisuje Linda Portychová. 
 
V neposlední řadě museli uchazeči absolvovat pohovor, během něhož hovořili o tom, jak se o projektu dozvěděli a jaké jsou jejich cíle. „Já se o Young Riders Academy dozvěděla zhruba před dvěma lety, kdy Česká jezdecká federace informovala o možnosti přihlášek. Tehdy jsem však nesplňovala věkové kritérium. Později jsem sledovala Vaška Staňka a jeho cestu,“ upřesňuje Linda. „Mezi mé cíle patří práce s mladými koňmi a jejich posouvání dál,“ prozradila. 
 
Linda Portychová však zatím nemá zcela jasno, kde by chtěla absolvovat půlroční stáž, která ji později čeká. „Zatím si nechávám radit. Už jsme to probírali s Alešem Opatrným i dalšími lidmi. Možná padne volba právě na Emila Hendrixe, ale zaujal mě také Ben Schröder, u něhož byl Václav Staněk. Rozhodnutá však ještě nejsem,“ dodala. 
 
Stejně jako v případě Václava Staňka, i cestu Lindy Portychová v Young Riders Academy budete moci pravidelně sledovat na webu Jezdci.cz. Česká reprezentantka již přislíbila, že bude do redakce taktéž zasílat pravidelné příspěvky o tom, jak vše probíhá.
 
Připomeňte si cestu Václava Staňka - všechny články najdete pod odkazy níže...

 

Jezdci vybraní do nové sezony YRA:

Jack Whitaker - GBR - 2001
Jodie Hall McAteer - GBR - 2000
My Relander - EST - 1998
Linda Potrychová - CZE - 2001
Jason Foley - IRL - 2001
Jack Ryan - IRL - 2001
Georgia Tame - GBR - 1997
 

Další podrobnosti najdete ZDE

 

 
Foto archiv Young Riders Academy



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE