reklama 11D

V BWG Stables mi nabídli místo pracovního jezdce, říká Portychová

ikonka

Mladá parkurová jezdkyně Linda Portychová většinu letošního roku strávila v Nizozemsku, kde absolvovala půlroční stáž i bratrů Schröderů. Po jejím skončení se však s nimi domluvila na prodloužení spolupráce o celý jeden rok.
06.12.2021 20:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Krátce byla Linda se svými koňskými svěřenci k vidění při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Poté se opět vrátila do BWG stájí v nizozemském Tubbergenu, které vlastní Ben, Wim a Gerco Schröderovi, kde pokračuje v nabité sportovní sezoně. Na závody pravidelně vyjíždí i během posledního měsíci v roce.
 
„Nyní jsme se vrátili ze dvoudenních závodů, kam jsme nejprve vyvezli mladé koně a na druhý den jsme brali i ty zkušenější. Závody proběhly moc dobře, měli jsme i nějaké umístění,“ spokojeně konstatuje. „Tento týden jsme původně měli v plánu se účastnit mezinárodních závodů v Lichtenvoorde, ale bohužel kvůli covidu je Holandsko v lock downu, takže došlo ke změně rozpisu a soutěže probíhaly pouze na národní úrovni. V Holandsku však sezona úplně nikdy nekončí, takže i touto dobou je zde mnoho možností. Každý týden máme v plánu minimálně nějaké národní závody a naši sezonu bychom měli zakončit v polovině prosince výjezdem na mezinárodní závody do Lieru,“ prozradila v rozhovoru pro internetové EquiRadio.
 

Psali jsme: Bude mít ČR v Young Riders Academy 2022 opět svého zástupce? Hlaste se

 

Linda Portychová si pobyt BWG stájí u bratrů Schröderových prodloužila o celý jeden rok. Původně tam měla v rámci absolvování Young Riders Academy strávit šest měsíců. „Stáž v rámci Young Riders Academy jsme si částečně vybírali už při úvodním inteview, kde se nás ptali na naše jezdecké plány a zjišťovali k jakému jezdci bychom se nejvíce hodili. Já jsem si popravdě žádné konkrétní místo neurčovala a výběr trenérů jsem nechala čistě na nich. Nakonec jsem byla moc ráda, že jsem skončila právě u bratrů Schröderových. Komunikace s nimi byla poměrně rychlá, spojili jsem se na podzim a došli jsme k závěru, že bude nejlepší, když přijedu hned po Novém roce a začnu už s nimi připravovat své koně na novou sezonu. To se také stalo a hned druhého ledna jsem se přemístila do jejich stáje v Holandsku,“ připomíná jezdkyně, která je po Václavovi Staňkovi teprve druhu českou absolventkou prestižní Young Riders Academy.
 
„Stáž byla původně naplánována na půl roku. V této době nám však ještě akademie pokračuje a před námi jsou ještě přibližně dvě až tři sezení. Stáž ve stáji bratrů Schröderových mi skončila někdy během srpna, když se zrovna konalo mistrovství Evropy ve Vilamouře. Ale hned vzápětí mi bylo v BWG Stables nabídnuto místo pracovního jezdce. Já jsem na podmínky přistoupila a dohodli jsme se, že do dalšího evropského šampionátu v těchto stájích zůstanu a budu dále pokračovat ve svém rozvoji, v přípravě svých i nových mladých koní. Jsem za tuto možnost moc ráda,“ konstatovala Linda Portychová ve vysílání EquiRadia, kde hovořila o svých zkušenostech v Young Riders Academy. Ta již brzy začne nábor nových jezdců a Česká jezdecká federace bude moci přihlásit do širšího výběru až tři jezdce.
 
Foto: poskytla Linda Portychová



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE