reklama 11C

Ve stopách Václava Staňka. Young Riders Academy otevírá další ročník

ikonka

Projekt Young Riders Academy vstoupil do povědomí české jezdecké veřejnosti v roce 2019, a to díky Václavovi Staňkovi, který se jako první Čech stal jeho součástí. Teď jej mohou následovat další talentovaní mladí jezdci!
22.01.2020 08:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
„V lednu jsem si všiml na vašich stránkách Jezdci.cz informace od skokové komise ČJF, že se mohou hlásit uchazeči z České republiky. I když jsem váhal, zda je to vůbec vhodné, když nejezdím pravidelně na mezinárodní závody. Přítelkyně a rodina mě však podpořili, abych to udělal. – Nic horšího, že mě nevyberou, se stát nemohlo,“ popisoval před rokem Václav Staněk první impulzy k tomu, aby se přihlásil do Young Riders Academy. 
 
Rok se s rokem sešel, Václav je již na půlroční stáži Bena Schrödera a je z něj i díky pravidelné spolupráci s redakcí webu Jezdci.cz jedna z výrazných osobností jezdeckého sportu u nás. Články o něm si přečetly již tisíce čtenářů. Teď mají příležitost získat mimořádné zkušenosti jeho následovníci!
 
Projekt Riders academy vznikl ve spolupráci skupiny odborníků v jezdectví a Mezinárodního klubu skokových jezdců (IJRC) a s podporou společnosti Rolex. Již sedmý ročník Riders academy je určen pro talentované mladé jezdce ve věku 18 až 23 let. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Václav Staněk: S přihláškou do Riders Academy jsem váhal. Nevěřil jsem

 
Celkem pětadvacet jezdců bude vybráno odbornou porotou pro testovací závody a pět až šest nejlepších získá půlroční stáž v renomované světové stáji. Pro výběr do akademie je rozhodující výkonnost v soutěžích s obtížností 140 až 150 cm, vhodné koně, kterými jezdec disponuje a osobní profil jezdce.
 
Česká republika má možnost přihlásit dva až tři jezdce do širšího výběru, termín přihlášek je 29. února 2020. V případě zájmu o účast zašlete přihlášku zástupcům skokové komise ČJF na e-mail: komise.skoky@cjf.cz nejpozději do 21. února. Výběr se uskuteční při některých závodech CSI ve střední Evropě na konci března a začátkem dubna, místo a termín bude včas oznámen.
 
Zdroj: ČJF




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE