reklama 11B

Held, Najmanová a Svobodová míří do výběru Young Riders Academy 2022

ikonka

Česká jezdecká federace informovala na svém oficiálním webu, že obdržela zprávu o výběru třech českých jezdců, resp. jezdkyň, mezi kandidáty Young Riders Academy 2022. Těch je celkem 27 a reprezentují 15 zemí světa.
18.01.2022 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Mezi 27 kandidátů z 15 zemí se dostaly Anna Held, Sofie Najmanová a Tereza Svobodová. Informovala o tom v úterý 18. ledna Česká jezdecká federace prostřednictvím svých internetových stránek. 
 
„Všichni kandidáti se ve dnech 7. až 9. února budou účastnit soustředění v nizozemském Peelbergenu,“ doplnili zástupci ČJF. Anna Held a Sofie Najmanová se o účast v YRA ucházely již v loňském roce, kdy byla nakonec z českých jezdců vybrána pouze Linda Portychová (na fotce vpravo).
 
Young Riders Academy je projekt pro talentované mladé jezdce, ve kterém je možné získat zdarma půlroční stáž v renomované stáji u vybraného trenéra. Vznikl ve spolupráci skupiny odborníků v jezdectví a Mezinárodního klubu skokových jezdců (IJRC) a s podporou společnosti Rolex. 
 

Psali jsme: V BWG Stables mi nabídli místo pracovního jezdce, říká Portychová

 
V minulých letech byli do tohoto projektu vybráni z České republiky Václav Staněk a již zmíněná Linda Portychová. Osmý ročník Young Riders academy je určen opět pro talentované mladé jezdce ve věku od 18 do 23 let. Porota z necelých tří desítek zájemců vybere pět až šest nejlepších, kteří absolvují nejen zmíněnou půlroční stáž, ale i sérii seminářů a školení. 
 
Pro výběr do akademie je rozhodující nejen osobní profil jezdce, ale především jeho výkonnost v soutěžích na úrovni 140 až 150 centimetrů a vhodní koně, kterými jezdec disponuje. Měl by mít alespoň jednoho koně s výkonností 145 až 150 centimetrů a jednoho mladého koně ve věku pět až sedm let.
 
Zdroj: Česká jezdecká federace a Young Riders Academy
Foto: poskytl Lukáš Najman



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE