reklama 11A

Výběr do Young Riders Academy 2022. V Peelbergenu jsou i tři Češky

ikonka

Od 7. do 8. února se koná v nizozemském Peelbergenu soustředění, z něhož vzejdou účastníci dalšího ročníku Young Riders Academy. Z českých reprezentantů se výběru účastní Anna Held, Sofie Najmanová a Tereza Svobodová.
07.02.2022 18:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Mezi bezmála třemi desítkami jezdců z patnácti zemí ucházejících se o účast v osmém ročníku Young Riders Academy nechybí ani trojice českých jezdkyň. Na aktuální fotografii z nizozemského Peelbergenu jsou to zleva: Tereza Svobodová, Anna Held a Sofie Najmanová.
 
Jak jsme již mnohokrát zmiňovali, Young Riders Academy je projekt pro talentované mladé jezdce, ve kterém je možné získat zdarma půlroční stáž v renomované stáji u vybraného trenéra. Vznikl ve spolupráci skupiny odborníků v jezdectví a Mezinárodního klubu skokových jezdců (IJRC) a s podporou společnosti Rolex. 
 
V minulých letech byli do tohoto projektu vybráni z České republiky Václav Staněk a Linda Portychová. Anna Held a Sofie Najmanová se o účast Young Riders Academy ucházejí již podruhé, zatímco Tereza Svobodová se účastní výběru poprvé. 
 

Psali jsme: V BWG Stables mi nabídli místo pracovního jezdce, říká Portychová

 
Ze všech zájemců vybere odborná porota ve složení Otto Becker, Emile Hendrix a Jean Maurice Bonneau pět až šest nejlepších, kteří absolvují nejen zmíněnou půlroční stáž, ale i sérii seminářů a školení.
 
Pro výběr do akademie je rozhodující nejen osobní profil jezdce, ale především jeho výkonnost v soutěžích na úrovni 140 až 150 centimetrů a vhodní koně, kterými jezdec disponuje. Měl by mít alespoň jednoho koně s výkonností 145 až 150 centimetrů a jednoho mladého koně ve věku pět až sedm let. 
 
O výsledcích výběrového soustředění, které se koná od 7. do 8. února, vás budeme aktuálně informovat.
 
Foto: poskytla Kateřina Pirnerová
 
 
.

Na kterou z českých jezdkyň byste si vsadili, že bude vybrána do Young Riders Academy 2022?

celkem hlasů: 111

Hlasování skončilo.

Na Annu Held 11 / 9.91%
Na Sofii Najmanovou 27 / 24.32%
Na Terezu Svobodovou 57 / 51.35%
Na všechny 6 / 5.41%
Na žádnou 10 / 9.01%



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE