reklama 11C

Young Riders Academy: Už sedm let pomáhá jezdeckým talentům, vč. Čechů

ikonka

Young Riders Academy stojí na prahu osmého roku činnosti. Za sedm let zaznamenala celkem 215 uchazečů. Z nich bylo vybráno 64 mladých jezdců, kteří se stali součástí tohoto projektu. Mezi nimi jsou i dva Češi – Václav Staněk a Linda Portychová.
11.02.2021 09:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Celého programu Young Riders Academy se zúčastnilo 62 % ze 64 absolventů, zbývajících 38 % se zapojilo pouze do vzdělávací části. V tréninkovém programu předávalo své zkušenosti dvanáct profesionálních jezdců, mezi nimi jsou např. Jos Lansink, Franke Sloothak, Henk Nooren, Ben Schroder, Marco Kutscher a další.
 
Od roku 2017 funguje také YRA Family, platforma otevřená všem absolventům akademie, kteří pokračují ve sportovním prostředí a udržují kontakt se zakladateli Young Riders Academy. Ti se snaží jim nadále pomáhat do budoucna, podporovat je a inspirovat. Dnes má YRA Family více než 60 aktivních členů.
 

PSALI JSME: Trénink rozhodně není monotónní, pochvaluje si Portychová stáž v BWG

 

Rok 2020 byl zcela mimořádný pro všechny, YRA nevyjímaje. Naštěstí se v průběhu září podařilo v Peelbergenu dokončit výběr jezdců pro YRA 2020. Mezi nimi je i Linda Portychová, která tak navazuje na účast prvního Čecha v YRA Václava Staňka. Aktivity pro aktuální skupinu se rozšíří na celý rok 2021. Cílem YRA zůstává trénovat parkurové mladé talenty a připravit je na kariéru budoucích profesionálů v tomto sportovním odvětví. 
 
Novým technickým poradcem a zároveň „YRA Chef d’Equipe“ se stal Jean Maurice Bonneau – známý jezdec, trenér a manažer, který se může pochlubit skvělými zkušenostmi a znalostmi v oblasti parkurového skákání. Patří mezi nejuznávanější osobnosti jezdeckého sportu na světě. Bonneau bude během programu YRA prostředníkem především mezi jezdci a trenéry, příp. šéfy ekip národních federací. Jean Maurice Bonneau bude také úzce spolupracovat se sportovním manažerem YRA Svenem Holmbergem.
 
Foto archiv Young Riders Academy



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE