reklama 11B

Jezdecké závody už od 11. května. Akce jsou omezeny účastí do 100 osob

ikonka

V rámci rozvolňování vládních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru Covid-19 se opět přiblížil termín, kdy se budou moci konat sportovní akce. První jezdecké akce či dostihy by se mohly konat již po 11. květnu. Počet osob je omezen na sto.
01.05.2020 10:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Na páteční tiskové konferenci uvedl předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička, že od 11. května se budou moci konat sportovní akce do 100 osob. 
 
„V současné době je povoleno sportovat pouze na venkovních sportovištích v počtu 10 osob s odstupem dva metry. Co se týká vnitřních sportovišť, může se trénovat pouze ve fitness centrech, posilovnách a v přilehlých sálech za odstupu dvou metrů. Tento stav trvá do 11. května a od tohoto data se vláda usnesla, že by se tato opatření mohla rozvolnit, a to na společné sportování až 100 osob, tj. včetně závodů a tréninků organizovaných sportovců. Co je důležité, budou zpřístupněna i vnitřní sportoviště. Opět ještě nebudou přístupné kabiny s výjimkou záchodů,“ řekl Hnilička.
 
„Chtěl bych v tuto chvíli poděkovat skupině kolem pana ministra zdravotnictví za to, že bylo přihlédnuto k připomínkám Národní sportovní agentury. Je to pro sportovní prostředí velmi důležité,“ dodal na závěr svého vystoupení při tiskové konferenci, která se konala v pátek 1. května dopoledne.
 
Maximální počet 100 osob je včetně rozhodčích, sportovců, technických pracovníků, organizátorů, pořadatelské služby, realizačního týmu, zdravotníků či zástupců médií. Je tedy jasné, že toto rozvolnění se týká poměrně úzkého okruhu akcí a na straně organizátorů bude velmi důležité připravit přesný rozpis účastníků. Určitě tedy nepůjde o žádné hromadné akce. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE