reklama 11B

Hana Vášáryová: Johančin výkon mě nakopl. Nemohla jsem jí zklamat

ikonka

Během mistrovství ČR v drezuře Hana Vášáryová oslavila narozeniny, svátek, mistrovský titul své dcery v kategorii mladších juniorů, společný triumf v týmech, a nakonec i vlastní obhajobu zlata z loňska. „Šlo by ještě něco přidat,“ řekla v rozhovoru.
17.08.2021 22:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Čtyři zlaté medaile z mistrovství České republiky v drezuře v podání Hany Vášáryové a její třináctileté dcery Johany je mimořádný úspěch, který si zaslouží pořádnou oslavu. A aby toho nebylo málo, obhájkyně mistrovského titulu ve velké rundě seniorů během letošního šampionátu ve Zduchovicích oslavila ve čtvrtek narozeniny a v neděli svátek. 
 
Není té slávy příliš mnoho najednou? „Já myslím, že není, ještě by se dalo něco přidat, ale vzali jsme čtyři koně, čtyři koně jsou mistři, takže naprostá spokojenost,“ konstatovala Hana Vášáryová v úvodu rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 

Psali jsme: Hana Vášáryová: Uchyluji se do domácího vězení a pak do porodnice

 
„Z mého pohledu byl neuvěřitelný adrenalin, a hlavně neuvěřitelný zážitek to, že jsem mohla jet se svojí holčičkou týmy. Johance je třináct a vlastně kvůli tomu startovala v juniorech, aby mohla ty týmy se mnou jet. A už to, že jsme spolu mohly startovat je neskutečný. Jelikož je Johanka bojovnice, tak se Silkym zajela skvělý výkon, a to mě nakoplo. Řekla jsem si: na tu medaili máme a musím ji podpořit. Zbytek mého týmu také šlapal dobře, takže to dopadlo skvěle,“ pokračuje spokojeně Hana Vášáryová. 
 
„V sobotu jsem jela na zlato takovým stylem, že jsem se v životě tak nesoustředila, jako v této úloze. Měla jsem v sobě obrovskou zodpovědnost,“ popisuje. „Když závodíme, tak závodíme sami se sebou. Chci, abychom to, co trénujeme, byly schopny předvést i na drezurním obdélníku. Je jedno, jestli jsme na mezinárodní úrovni, nebo na národní, jestli jsou tu dobří jezdci, nebo horší. Od nás chci, aby výkony byly stabilně dobré,“ říká obhájkyně mistrovského titulu.
 
Loňské zlato pro Hanu Vášáryovou bylo mimořádné v tom, že jej vybojovala ve chvíli, kdy již věděla, že je v očekávání narození třetí dcery. Letos se s Filipou kvalifikovala jen dva týdny před konáním mistrovství, přesto jej zajela bravurně. „Vloni jsem jezdila opatrně, protože jsem byla těhotná, letos jezdím opatrně, abych Emilce nepředala tvaroh místo mléka. Ještě stále nejsem v kondici, takže když se dívám na video, tak si říkám, že by všichni měli zavřít oči, nebo se dívat na koně,“ sebekriticky hodnotí svůj vlastní výkon. 
 

Čtěte také: Haně Vášáryové se narodila třetí dcera Emília. Prý už se těší do sedla

 

Mnohem pozitivněji však Hana vnímá svoji roli matky. „Když jsem viděla, jak to Johance jde, tak si myslím, že správná zuchtstute (chovná klisna – pozn. red.) jako jsem já, když už má potomstvo s výkonností, tak by bylo škoda to dál nerozšiřovat,“ odpověděla s úsměvem na dotaz, zda plánuje další rozšiřování rodiny. 
 
Foto a video: Josef Malinovský
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE