reklama 11D

Equinews: Při finále KMK triumfoval Kotalík. Slabá je šampionkou WE

ikonka

V areálu Zemského hřebčince Písek vyvrcholil další ročník seriálu Kritéria mladých koní. Dařilo se svěřencům Matěje Kotalíka. Královice hostily mistrovství ČR Working Equitation. Seniorskou mistryní se stala Tereza Slabá. Podrobnosti nabízí Equinews.
08.09.2021 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Při finále KMK 2021 nejvíc zabodovali Ketty-H a Christian Liberty

Ve dnech 4. a 5. září se v Zemském hřebčinci v Písku konalo finále parkurového seriálu Kritérium mladých koní. Finalisty, kteří se do něj probojovali z kvalifikačních kol, hodnotili Roman Drahota, Jan Chýle, Luboš Kozák a Vladimír Hruška.
 
Těm se v kategorii čtyřletých klisen nejvíce líbila Nella de la Baie v sedle s Ondřejem Nágrem. Tato oldenburská klisna po otci Glenfiddich VDL z matky po Allegreto získala nejvyšší bodové hodnocení v obou kolech. Druhou nejlepší klisnou byla Elvista, kterou předvedl Jiří Hruška. Elvista je po hřebci Elvis ter Putte z matky po Aristo Z a je zástupkyní plemene český teplokrevník. Na třetí místo si ze sobotní průběžné čtvrté pozice polepšila holštýnská klisna Jamaica 68, v jejímž původu je hřebec Calido I a dědem ze strany matky je Cassini I. Klisnu předváděla Mgr. Kateřina Hanušová.
 
Šampionem hřebců a valachů narozených v roce 2017 se stal potomek slavného Kannana slovenský teplokrevník Kannthago DK. Jezdcem hnědáka z matky po Carthago Z byl Jiří Tměj. Dvojice v nedělním druhém kole získala vysoké hodnocení 27 bodů. Stejnou známku obdržel v prvním kole oldenburský valach Diarol, který byl adeptem na vítěze. Z druhého kola byl však vyloučen pro pád jezdce. Tím si na druhé místo polepšil Dárius-H s Josefem Lánským. Tento oldenburský valach je po hřebci Diarado z matky po Cezaro. Třetím nejlepším koněm této kategorie byl opět svěřenec Ondřeje Nágra. Rythmic DK je belgický hřebec po Diamant de Semilly z matky po Larimar a je v majetku jezdce. 
 
Velmi vysoké hodnocení 27,775 bodů získala v druhém kole pětiletých klisen Casalla Blue PS po hřebci Casallco s Matějem Kotalíkem. Potvrdila tak svoji formu z předešlého dne a s náskokem téměř jednoho bodu zvítězila. Druhá skončila dcera Arista Z Goldvita v sedle s Lenkou Kočí. Klisna českého teplokrevníka z matky po Converter. Na třetím místě se umístila holandská klisna Laomi W. Klisna předváděná svou majitelkou Petrou Charvátovou je po hřebci Connect z matky po Pythagoras. 
 
V kategorii pětiletých koní byli velmi úspěšní svěřenci Matěje Kotalíka. Mezi hřebci a valachy znovu předvedl vítězného koně, tentokrát belgického valacha Quentaria Dwerse Hagen. Ze sobotního prvního kola si tedy velmi polepšil, neboť do neděle postupoval ze čtvrtého místa. Quentario je potomkem Leandra VG, matka je po hřebci Concerto. Předstihl tak českého plemenného hřebce 2686 Arese RVP s Markem Klusem. Ares je jedním z mnoha úspěšných potomků Arista Z, matka je po hřebci Faraday. Třetí skončil Houston VK Z předváděný Veronikou Jelínkovou. Hřebec plemene zangersheide je po Heineken VK z matky po Berlin.  
 
Šampionkou šestiletých klisen se stala Ketty-H, které komisaři opět udělili vysoké hodnocení, a to 28,025 bodů. Náročný parkur překonala bez chyby a za obratnost získala i nejvyšší známku dne 9,8 bodu. Klisnu českého teplokrevníka po Aristo Z z matky po Scyris předváděla Jana Vaníčková. Druhá skončila svěřenkyně Petry Boháčové Zaragoza 1. Klisna slovenského teplokrevníka je po hřebci Jaguar Mail z matky Canturo a pochází z chovu Ing. Zdeňka Müllera. Na třetí příčku se probojovala klisna Cardina 37 s Miloslavem Příhodou. Ta si díky povedenému druhému kolu polepšila o tři příčky. Cardina je klisna slovenského teplokrevníka po hřebci Cardino z matky po Corrado II. 
 
Velmi napínavý byl závěr nedělního dne. Ve finále šestiletých hřebců a valachů zvítězil favorit z prvního kola Christian Liberty. Ten však s jezdcem Václavem Horkým inkasoval jeden trestný bod za překročení stanoveného času. I přesto jeho výsledné hodnocení stačilo na první místo. Tento oldenburský hřebec také obdržel známku 9,8. V tomto případě to bylo za skok. Christian Liberty je po Christian z matky po Cannavaro. Známka 9,8 byla v neděli udělena celkem třikrát. Obdržel ji za obratnost i holštýnský hřebec Carnelian. Loňského vítěze finále pětiletých hřebců a valachů sedlala Kateřina Veselovská a letos vybojovali místo druhé. Hřebec je potomkem Comme Il Faut a je z matky po Cassini I. Třetí příčku bral Cornessini po Cornet Obolensky z matky po Cassini I. Tohoto holštýnského hřebce předváděl jeho majitel Ondřej Nágr.
 

Královice hostily MČR Working Equitation. Seniorskou mistryní je Slabá

Tereza Slabá získala seniorský mistrovství titul ve Working Equitation v rámci šampionátu, který během prvního zářijového víkendu organizovala v Královicích společnost Working Equitation Česká republika. Celkem se jelo o tituly ve třech kategoriích.
 
V šampionátu dětí v třídě Z si bronzovou medaili odvezla Anna Hanzlová, které v sedle Lidky vyšel hlavně test ovladatelnosti, v němž zaznamenala druhý nejlepší výsledek. Stříbro putovalo do rukou Adriany Štolcové v sedle Sunny Day. Té vyšla lépe úvodní drezurní zkouška, v které brala přes 63 procent. Mistryní republiky se stala Alexandra Typoltová. Spolu s Urwis Jaffou nenašla přemožitele ani v jednom ze dvou testů, přičemž v ovladatelnosti dosáhla výsledku přes 69 procent.
 
V juniorském šampionátu střední obtížnosti absolvovali účastníci tři části: drezuru, test ovladatelnosti a rychlosti. Z třetího místa se radovala Johana Zelená, která s Rigolem zabodovala hlavně v testu rychlosti. Vicemistryní mezi juniory se stala Sarah Ennie Krušinová s Jolly Jokerem. Ta, jako jezdkyně závodící v klasické drezuře, dle předpokladů ovládla právě tuto část. Vítězství patřilo dvojici Kristýna Maternová a Gin Tonic, která si připsala nejlepší výsledek v testech ovladatelnosti i rychlosti. V prvním jmenovaném dostala vysoké hodnocení bezmála 73 procent.
 
Seniorská soutěž kategorie P se skládala rovněž ze tří testů. Bronz v Královicích získal Břetislav Růžička na Legolasovi. Druhé místo obsadila díky naprosto vyrovnaným výkonům Šárka Kopecká na koni Gin Tonic. Mistryní České republiky pro rok 2021 se stala Tereza Slabá, která s Dollom Valmontem vyhrála drezuru i test ovladatelnosti, a ačkoliv v poslední zkoušce dojela až čtvrtá, na zlato to stačilo. 
 
Foto: Karel Rozboud



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE