reklama 11C

Equinews: Falcon Baby vítězná v Lysé. Drezury v Olomouci ovlivnil déšť

ikonka

V Lysé nad Labem se během poslední červencové soboty běželo osm dostihů, včetně jedné steeplechase. – Olomoucké Equine Sport Centrum hostilo v neděli 1. srpna Český pohár v drezuře, jehož průběh ovlivnil vytrvalý déšť. Podrobnosti nabízí Equinews!
03.08.2021 17:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Stream.cz, Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Lysá uprostřed prázdnin: Falcon Baby vítězí dál, Sir Amico má bonus

Nezvykle časný začátek měl prázdninový dostihový mítink v Lysé nad Labem, který v sobotu 31. července vzhledem k letním teplotám odstartoval už v půl jedenácté dopoledne. Na kvalitně připravené dráze se běželo osm dostihů.
 
Dvě klání se běžela přes proutěné překážky a v jednom případě šlo o steeplechase. Sportovními vrcholy byly dva dostihy III. kategorie. 
 
Cena odborů Kovo MB pro tříleté koně na nezvyklé distanci 2700 metrů se podle očekávání změnila ve velký duel favoritů Be Ina a Terrazziniho. Dlouho měl navrch polobratr jedničkové vítězky Hessoesse Be In pod Janem Vernerem, ale v cílové rovině přišel s velkým finišem hnědák Terrazzinni s vedoucím mužem letošní rovinové statistiky Jaromírem Šafářem a zvítězil lehce o téměř čtyři délky. Třetí Diderot ztrácel dalších osm délek.
 
Dvouletým nezvítězivším koním byla určena Cena EBF na 1300 metrů. Osm z deseti startujících včetně favoritky Ultra Ostravy zažilo svůj debut na dráze. Nakonec však rozhodla zkušenost a zvítězil hřebec Sir Amico, který již měl jeden start v nohou. Hnědák stáje Bartoš z tréninku Josefa Bartoše staršího si připsal nejen úspěch o 3 1/4 délky, ale i stotisícový bonus pro prvního vítězného potomka plemeníka Amica Fritze za dobu hřebcova působení v České republice. V sedle Sira Amica byl Jakub Pavlíček, na dalších příčkách doběhli Gilby a Ultra Ostrava.
 
Novinkou v Lysé nad Labem bylo vypsání Steeplechase Českého svazu chovatelů plnokrevníka a majitelů dostihových koní a České asociace steeplechase. Dostih určený domácím odchovancům se stal kořistí osmiletého Ferina s žokejem Markem Stromským. Valach Stáje Vymazal porazil o půl délky Sexy Lorda a dosáhl na první vítězství své kariéry. Třetí finišoval Argano.
 
Jedním z lákadel dne byl bezesporu překážkový debut letos neporažené Falcon Baby. Někdejší klasická vítězka ze stáje 3 hearts nenašla počtvrté za sebou přemožitele a v Proutěných překážkách společnosti Báča, Polička s.r.o. na 3000 metrů dokonale využila nejnižší nesené hmotnosti 63 kg. Pod Danou Bořánkovou triumfovala lehce o 10 délek před dalším koněm s velkou rovinovou třídou Georgem Boolem a Anhorem.
 
Vítězný vstup na překážkovou scénu má za sebou i tříletá tmavá hnědka Nathalea Great z vlastního chovu Jiřího Charváta. Podruhé startující dcera jedničkové vítězky Natalie a vnučka výborné Nostalgie pod Janem Faltejskem jistě ovládla Proutěné překážky společnosti Sportprogres na 3000 metrů. Druhá Sandra Rock na ni ztrácela 3 1/2 délky, třetí doběhl vraník Salivano.
 
Foto: Pavla Pechmanová
 
 

Olomoucký Český pohár v drezuře ovlivnilo počasí. Dojíždělo se v hale

Areál Equine Sport Center v Olomouci se stal v neděli 1. srpna dějištěm kvalifikačních soutěží Českého poháru v drezuře. Průběh závodů bohužel výrazně ovlivnila nepřízeň počasí a dvě soutěže se dokonce musely uskutečnit v tamní hale.
 
Pro jezdce ve věku do 25 let byla vypsaná úloha Sv. Jiří. Pro třetí místo si v ní dojela Nicol Raidová, která v sedle hanoverského valacha Santina dostala 65,196 procent. O jedno procento víc získal slovenský reprezentant Milan Kuhajda na koni Ariston ER. Jeho výkon stačil na druhé místo. Vítězkou v úrovni ST se stala Eliška Tesařová, která sedlala třináctiletou slovenskou klisnu Aishu a dosáhla s ní na známku bezmála 67 procent.
 
Další dvě soutěže na vyšší úrovni byly kvůli počasí přesunuty do haly a odehrály se bez přítomnosti našich kamer. V úloze Intermediate I se z vítězství radoval Jan Zamec, který závodil s holandským valachem Eldoradem. Vrcholem akce byla Grand Prix, v níž vyhrála Věra Konečná na Grendovi.
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE