reklama 11C

Equinews: Vítková má medaili z ME i MČR. Parkurová Cena Zdeňka Müllera

ikonka

V Chuchle Areně Praha se rozdávaly mistrovské medaile v parkurovém skákání pro děti a juniory. Po úspěchu na evropském šampionátu se opět dařilo Anně Marii Vítek. Martinice hostily první ročník Ceny Zdeňka Müllera. Podrobnosti přináší Equinews.
02.09.2021 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Domácí mistrovský titul pro Annu Marii Vítek i další parkurové naděje

Ve dnech 27. až 29. srpna ožila Chuchle Arena Praha parkurovým mistrovstvím České republiky dětí a juniorů. Jezdce ve všech třech věkových kategoriích čekala tři soutěžní kola a v každé ze soutěží proběhlo i napínavé rozeskakování o medaile.
 
V kategorii dětí bylo o držitelce zlaté medaile jasno právě v třetím kole, když Kateřina Benešová v sedle klisny Grace Federicy zapsala třetí nulu, což se nikomu z jejích soupeřů nepodařilo. O stříbru však muselo rozhodnout rozeskakování, které vybojoval nakonec Albert Písařík s holštýnským valachem C.C. Boyem. Ten o čtyři desetiny sekundy porazil Rozálii Sovovou. Ta tak s klisnou Jettou obsadila třetí místo.
 
Mezi mladšími juniory se o zlato a titul mistra republiky rozeskakovalo hned pět dvojic. Bez shození překonal rozhodující parkur Daniel Hakr na jedenáctiletém valachovi Dennym a s časem 44,32 sekundy získal bronz. Bez trestných bodů dojela do cíle rozeskakování i Kateřina Bubáková, které s Nasty Girl na celý kurz stačilo o sekundu a půl méně, což jí vyneslo druhu příčku. Z vítězství se radovala Karolína Dvořáková. Novopečená mistryně republiky v sedle Chakita zapsala nulu a neuvěřitelný čas 40,69 sekundy.
 
Napínavou podívanou přinesla i soutěž starší juniorů, tedy jezdců ve věku od 17 do 18 let. Bronz si na domácím kolbišti vyjela Kristina Vítek, která ve dvojici s hanoverským hřebcem Starpowerem inkasovala ve třech kolech jediný trestných bod za překročení stanoveného času. O zlato se pak rozeskakovaly dvě dvojice. Oliver Písařík na koni Kimono VD Bischop nechyboval a jeho čas měl hodnotu 36,27 sekundy, což stačilo na druhé místo. Výrazně rychlejší, konkrétně o celé tři sekundy, byla Anna Marie Vítek, která se tak stala mistryní České republiky mezi staršími juniory pro rok 2021. K titulu jí pomohla meklenburská klisna Chacco´s Amke.
 

Při martinické Ceně Zdeňka Müllera zářili Crosby DK a Cesano V

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka uspořádal ve středu 25. srpna chovatelský den a Cenu Ing. Zdeňka Müllera. Vzpomínkový den na významného hipologa, který odešel v červnu letošního roku, si nenechala ujít dlouhá řada jezdců i majitelů koní.
 
Na kolbišti v Martinicích u Březnice proběhlo celkem pět parkurových soutěží, z nichž nejvyšší obtížnost měla stupeň ST s jednou hvězdou. Otevřená byla pouze uznaným plemeníkům. Na start se jich postavilo celkem osm. 
 
Bez trestných bodů a s časem 66,80 sekundy dojel do cíle belgický teplokrevník Tallmann TN v sedle s Karlem Polákem. Jejich výkon stačil na třetí místo. Druhý skončil holštýnský hnědák Esman, kterého představil publiku Jiří Mayer. Ten překonal kurz s překážkami do 135 centimetrů rovněž bez chyb a v čase o sekundu lepším než Karel Polák s Tallmannem. Výrazně rychleji projel parkurem vítězný hřebec Crosby DK. Oldenburský bělouš s Jiřím Tmějem nezaváhal a zapsal čas 58,47 sekundy.
 
Sportovní program vyvrcholil Cenou Ing. Zdeňka Müllera, která byla vypsaná jako S se dvěma hvězdami. O vítězi rozhodlo rozeskakování, do kterého nastoupilo jedenáct čistých dvojic. Třetí místo bral Václav Horký s dvanáctiletou bavorskou klisnou Asile de Paix. Ti překonali i zkrácený kurz bez trestných bodů v čase 33,61 sekundy.
 
O sekundu kratší čas zaznamenal druhý Jiří Tměj, jemuž martinické kolbiště tentokrát velmi svědčilo. Ve dvouhvězdovém S sedlal slovenského teplokrevníka Atilu 2. Ještě o půl sekundy méně potřeboval na zdolání rozeskakování Matěj Kotalík se zkušených Cesanem V. Na překážkách navíc nechyboval a dojel si tak pro vítězství.
 
Foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE