reklama 11B

Equinews: Šampionát všestrannosti ve Vrchovanech vyhrál Jaroslav Abík

ikonka

Souběžně s olympijskými soutěžemi ve všestrannosti se v severočeských Vrchovanech konalo mistrovství České republiky v této nejnáročnější jezdecké disciplíně. – Šampionem v kategorii seniorů se stal Jaroslav Abík. Podrobnosti nabízí Equinews!
04.08.2021 18:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
V severočeských Vrchovanech se na přelomu července a srpna závodilo o mistrovské tituly ve všestrannosti, a to ve všech věkových kategoriích, které tato disciplína nabízí.
 
Mezi mladšími jezdci na pony zajel druhou nejlepší drezuru Marek Pokorný na valachovi jménem Griffin The Braveheart. A když pak nechyboval v krosu ani na parkuru posunul se na nejvyšší příčku. Zlato v kategorii dětí ve věku od 13 do 16 let na pony si z Vrchovan odvezla Adéla Dětková, které se v sedle Šejny rovněž vydařila nejlépe terénní a skoková zkouška.
 
Jednoznačnou vítězku měl šampionát mladších juniorů. V něm stylem start cíl zvítězila Nela Havelková, která spolu s valachem Ladaronem ovládla úvodní drezuru, po které nezaváhala v terénu ani na parkuru. V nejužší špičce se v soutěži starších juniorů držel od samého začátku Viktor Regnard s patnáctiletým slovenským valachem Eltiem. V sobotní terénní jízdě dovezl nulu a v závěru k ní přidal jedno shození na parkuru, což byl nejlepší výkon mezi jezdci ve věku 17 až 18 let. Viktor Regnard se tak mohl radovat ze zisku titulu mistra republiky.
 
Na jezdce do 25 let čekala takzvaná krátká soutěž úrovně CCN s dvěma hvězdami. Drezurní úloha Barbory Šeligové se zkušeným Expressem-EV nepatřila k nejlepším, jezdkyně se však čistým výkonem v dalších dvou zkouškách vyšvihla na třetí místo. Stříbro vybojoval Matěj Sukdolák v sedle Qaida. Druhé místo si držel od úvodního testu, v krosu přidal jen drobnou penalizaci za překročení stanoveného času a do cíle nedělního kurzu dovezl nulu.
 
Suverénní byla v kategorii U25 Eliška Orctová, která má z národních šampionátů už slušnou sbírku medailí. Tentokrát nenašla přemožitele s teprve sedmiletou klisnou Kireou. Mezi seniory se takzvaně lámal chleba hlavně v průběhu soboty a neděle. Diana Lochmanová se Simonem předvedla v drezuře až pátý nejlepší výkon, ale solidním výkonem v krosu a parkuru se posunula na konečnou třetí příčku. Titul vicemistryně roku 2021 získala Lucie Příhodová. Ve Vrchovanech sedlala Cry Boye a svůj úspěch započala už v drezuře, za níž dostala druhé nejvyšší hodnocení. V terénní jízdě nepatrně překročila časový limit a v parkuru shodila jednu překážku. 
 
Zlato a seniorský mistrovský titul má na svém kontě od neděle 1. srpna Jaroslav Abík. Ten se svým nejzkušenějším koněm, jedenáctiletým Madockem, vedl od začátku soutěže. Kros zvládl bez zaváhání a ani jedna chyba na parkuru ho o triumf nepřipravila. Pro úplnost dodejme, že soutěž družstev ovládl celek Východočeské oblasti 1 ve složení Barbora Poláková, Miriam Záveská, Gabriela Adamcová a Diana Dittrichová.
 
Video: Karel Rozboud
Foto: Marcel Runštuk



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE