reklama 11D

Equinews: Prague Lions skončili v Dauhá sedmí. Bruynseels vyhrál GP

ikonka

První březnový víkend byl pro příznivce parkurového skákání ve znamení startu série Global Champions, která se konala v katarském Dauhá. Na startovních listinách nechyběli ani členové týmu Prague Lions, kteří předváděli velmi kvalitní výkony.
09.03.2021 13:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEO NAJDETE ZDE (KLIKNĚTE)

 
První část soutěže družstev Global Champions League byla v jezdeckém centru Al Shaqab na programu už ve čtvrtek, kdy po dvou chybách Nielse Bruynseelse na jedenáctileté klisně Frenchy VDS Pražští lvi zaujali třinácté místo.
 
Pět celků mělo na svém bodovém kontě nulu. Díky velmi rychlým jízdám vedli Valkenswaard United před Berlin Eagles, New York Empire, St Tropez Pirates a Shanghai Swans.
 
Oproti čtvrtečnímu kolu se v sobotu složení celku Prague Lions změnilo. Bezchybného Jura Vrielinga s desetiletým valachem Fiumicino van de Kalevallei nahradila Anna Kellnerová s třináctiletou klisnou Catch Me If You Can OLD, která také zahajovací den dokončila parkur bez jediného zaváhání. 
 
Kellnerová i v sobotu s Catch Me skákala výborně a měla také velmi rychlý čas 75,97 sekundy. Podobně na ni navázal Niels Bruynseels v sedle dvanáctiletého valacha Delux van T & L. Také on dovezl do cíle nulu na bodovém kontě, a to v čase 75,11 sekundy. 
 
Prague Lions tak nasbírali pouze 8 trestných bodů a v kombinaci se součtem sobotních časů 151,08 sekundy skončili sedmí. Pouze šest setin vteřiny je dělilo od šesté pozice, na níž se umístili Doha Falcons. Osm trestných bodů měli i pátí Monaco Aces a čtvrtí New York Empire. 
 
Zatímco sledujte výkony obou Pražských lvů, tak dodejme, že pět bodů stačilo k třetí příčce týmu Berlin Eagles. O prvenství bojovali do poslední chvíle Valkenswaard United a Shanghai Swans. Obě družstva udržela po obou soutěžních dnech čistý štít a rozhodl tak jen součet časů, a to ve prospěch Valkenswaard United. Ti měli čas 143,62, zatímco Šanghajské labutě nasčítaly 145,22 sekundy. 
 
Pojďme se však již věnovat následující Grand Prix, která byla prvním kolem série jednotlivců Longines Global Champions Tour. 
 
Sedm dvojic z celkových čtyřiatřiceti překonalo základní parkur Grand Prix Longines Global Champions Tour s výškou překážek do 160 centimetrů bez trestných bodů a postoupilo tak do rozeskakování. 
 
Naopak devět dvojic se nepodívalo do cíle velmi náročného kurzu. Mezi nimi byla i doposud skvělá Anna Kellnerová s třináctiletou klisnou Catch Me If You Can OLD. Po chybě na úvodním skoku trojkombinace došlo mezi jezdkyní a klisnou k nesouhře před odskokem na zeď s velkým průzorem ve spodní části. Anna Kellnerová se tak následně rozhodla pokračování vzdát.
 
Skvěle se opět dařilo Nielsovi Bruynseelsovi, jehož jízdu právě sledujete. S dvanáctiletým valachem Delux van T & L tvořil jednu ze čtyř dvojic, které dokázaly překonat jak základní část soutěže, tak rozeskakování. 
 
Nizozemec Bart Bles s jedenáctiletým hřebcem Kriskrasem DV měl čas 42,16 sekundy, což bylo nejvíce z bezchybných a skončil tak čtvrtý. K hranici 40 sekund se přiblížil na rozdíl pouhých dvou desetin Ital Lorenzo de Luca na desetileté klisně Nuance Bleue VDM Z. A jen o 15 setin pomalejší byl Kanaďan Eric Lamaze v sedle dvanáctiletého hřebce Dieu Merci van T & L. 
 
Na stupně vítězů jim to sice stačilo, ale na ten nejvyšší nakonec vystoupal Niels Bruynseels s Deluxem van T & L, jenž projel cílem v čase 39,93 sekundy. Niels Bruynseels je tak prvním jezdcem, který se může těšit na účast v listopadové Super Grand Prix během vrcholu letošní série Global Champions při galashow světového parkuru Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Šestnáctikolová túra bude pokračovat po Dauhá až v druhé polovině května, a to ve španělském Madridu. Dalšími zastávkami jsou Ramatuelle / Saint Tropez, Cannes, Stockholm, Paříž, Monako, Berlín, Londýn, Valkenswaard, Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a již zmíněné hlavní město České republiky.
 
Foto: Stefano Grasso / GCL



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE