reklama 11A

Equinews: Drtivý finiš Dark Looka v Chuchli. Paravoltiž má nové mistry

ikonka

Říjnový klusácký mítink v Chuchle Areně nabídl dramatické doběhy a úspěchy favoritů. Výkon dne předvedl sedmiletý Dark Look. – Jen o pár kilometrů dál se ve stejnou dobu soutěžilo o mistrovské tituly v paravoltiži.
07.10.2020 09:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony každý týden zpravodajský pořad Equinews, který vysílají mj. také kanál Sport 5 a Televize Seznam. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Dark Look ukázal drtivý finiš, Diable Maya ztratil vyhraný dostih

Dramatické doběhy a úspěchy favoritů nabídl klusácký mítink v sobotu 3. října v Chuchle Areně Praha. Výkon dne předvedl sedmiletý Dark Look ze stáje Sochor s.r.o., který stihl na poslední chvíli vítězství ve Velké ceně televize Praha TV.
 
Hned několik motivů měl další klusácký mítink první říjnovou sobotu v Chuchle Areně Praha. Kromě dobře obsazených dostihů pro všechny věkové kategorie koní se konal další ročník výstavy Klusáci v Praze, v rámci které byla předvedena pestrá kolekce koní na ruce i v sulce.
 
Ve sportovní části programu se dařilo favoritům. Šestý díl Zlatého okruhu Velká cena televize Praha TV na 2180 metrů nabídl dramatický finiš.
 
Už před posledním obloukem zacválal loňský derby-vítěz Inaccessible Grou a při zatáčení do cílové roviny sahala po vítězství klisna Kyza Deux Skree. Drtivou koncovku však rozbalil sedmiletý Dark Look vedený Elenou Salkovič-Volf a připsal si třetí letošní vítězství.
 
Necelé dvě délky za reprezentantem stáje Sochor s.r.o. doběhla při svém letošním debutu třídová Ready To Race před Kyzou Deux Skree a Boccacciem. Dark Look vyklusal kilometrový čas 1:16,3.
 
Prix du Trotteur Francais pro francouzské klusáky měla trpký závěr pro amatéra Bedřicha Nováka. V sulce sedmiletého Diable Mayi vjížděl ve vítězné pozici do cílové roviny a měl bezpečný náskok na své pronásledovatele, ale sedmiletý valach těsně před cílem zacválal a daroval tak vítězství favoritovi Game Atoutovi se Zdeňkem Škobisem. S odstupem druhý doběhl Embargo d’Ukraine a třetí příčku získal Agrus.
 
V Breeders’ Crownu dvouletých na 1670 metrů znovu demonstroval svůj talent hnědák Jerry z vlastního chovu svého jezdce a trenéra Ivana Coufala. Hřebec stáje Květná vyhrál zadrženě o 10 délek před Ibi Lou a Vinius Cubem.
 

Devět mistrovských titulů v paravoltiži. Šampionát hostila TJ Orion

Pražská tělovýchovná jednota Orion hostila ve dnech 3. a 4. října mistrovství České republiky v paravoltiži. Vypsáno bylo celkem devět soutěžních kategorií a na mistrovské medaile si někteří účastníci sáhli úplně poprvé.
 
Nejvyšší průměrnou známkou napříč všemi kategoriemi se mohly pochlubit Marcela Mikelová a Hana Šimečková z Tělovýchovné jezdecké jednoty Lucky Drásov, které tak s klisnou Valiskou vyhrály soutěž dvojic. Známka měla hodnotu 8,72.
 
Nejlepší skupinou letošního šampionátu je Jezdecký klub Fany Hostěnice. Její členové závodili s Besinou a vyjeli si hodnocení 8,04.
 
Dalším mistrem republiky pro rok 2020 je Sebastian Lodin z Jezdeckého klubu Voltiž Trojan, jenž závodil s Barborkou. Prvenství si připsal v soutěži jezdců s tělesným postižením prvního stupně. 
 
V kategorii jezdců s tělesným postižením druhého stupně vyhrála Marcela Mikelová na Valisce. Startovala v barvách TJJ Lucky Drásov. 
 
Zlato v soutěži pro sportovce s mentálním postižením prvního stupně vybojovala Daniela Wiederová na klisně Barborce z Jezdeckého klubu Voltiž Trojan.
 
Titul ze soutěže mentálně postižených jezdců druhého stupně si odvezla Tereza Huynhová z Epony Brno, která cvičila s Besinou.
 
Vypsaná byla také kategorie pro paravoltižéry s lehkým psychickým postižením. Tu ovládla drásovská Hana Šimečková s Valiskou a mezi jezdci zařazenými do kategorie LPT, tedy s lehkým tělesným postižením, byla nejlepší Eliška Čejková s Šibalem. Hájila barvy Jezdeckého klubu Počin. 
 
Stejný klub a stejný kůň je pak zaspaný také u mistryně v soutěži jezdců se zdravotním omezením. Tou se stala Veronika Marečková. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE