reklama 11C

Equinews: Netolice viděly hattricky. Favoritem derby bude Leroy W

ikonka

Hlavními postavami letošních dostihů v Netolicích byli žokej Jan Odložil a trenér Radek Holčák. – V Chuchle Areně Praha ladili formu kandidáti klusáckého derby. Zvítězil tempař Leroy W. – V Chuchli se hrálo i Beach Polo. Turnaj vyhrál tým Progresus.
16.08.2022 17:00  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také například Televize Seznam, Stream.cz a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Netolická dostihová tradice žije. Letos zazářili Odložil a Holčák

Mimořádně bohatý byl program tradičního dostihového dne na dráze vedle zámku Kratochvíle u Netolic, který se letos konal v neděli 14. srpna. Zaplněné hlediště vidělo devět rovinových a překážkových dostihů, ale i klání populární Pony ligy.
 
Hlavní pozornost se upírala na Cenu Charvát Group a přátel netolických koní a dostihů, steeplechase cross country známou také pod tradičním názvem Velká cena Netolic. Ještě před startem se původně pětičlenné pole ztenčilo o druhého z posledních dvou ročníků Wotana, který se nemohl zúčastnit kvůli ztrátě podkovy těsně před dostihem. Na 4100 metrů dlouhou trať tak odskočilo jen kvarteto koní a jezdců. Nejvíce sil měl v závěru desetiletý domácí odchovanec Sweet Red Wine. Svěřenec trenéra a majitele Pavla Odložila startoval loni především ve francouzském Vittelu a při svém debutu v Netolicích si počínal naprosto suverénně. V sedle s Janem Odložilem triumfoval zadrženě o 5 délek před Kornelií, vzdálené třetí místo získal Marcon.
 
Žokej Odložil v neděli dosáhl v Netolicích na hattrick. Nejprve dovedl pětiletého Cuwalla k vítězství v dramatické steeplechase na 3400 metrů a o půl hodiny později přidal další překážkový triumf na šestiletém valachovi Yahk ze stáje Quartis-Zámecký Vrch. Svěřenec trenéra Stanislava Popelky se prosadil vůbec poprvé v kariéře. V posledních metrech mu kladl velký odpor o tři roky starší Vaxerton, ale Yahk si v cíli udržel půl délky k dobru. Mezi tři nejlepší se dostal ještě Dovalweeno.
 
Úspěšný den prožil v jižních Čechách i trenér Radek Holčák, který nasedlal tři vítěze. V rovinové Ceně vzpomínky na Jiřího a Tomáše Hurtovy na 2400 metrů se radoval prostřednictvím favorizovaného bělouše Darkolvy. Někdejšího klasického vítěze stáje Joly odjezdil překážkový žokej Lukáš Matuský a ve finiši si pohlídal náskok pěti délek na druhou Lavigne. Třetí finišovala Eowyn.
 
K vrcholům rovinové části programu patřila i sprinterská Cena města Netolic na 1200 metrů. Trenér Allan Petrlík a stáj Rabbit Trhový Štěpánov sem poslali někdejší vítězku Ceny zimní královny Dark Absolu a mezitím již šestiletá bělka nezaváhala. V sedle s žákem Marcelem Novákem mladším zvítězila lehce o 3 1/2 délky před veteránkou Berouyine a čtyřletým valachem Shershabem.
 

Poslední přípravu na letošní klusácké derby ovládli bratři Vávrové

Už jen tři týdny zbývají do letošního Klusáckého derby v Chuchle Areně Praha. V neděli 14. srpna se většina uchazečů sešla v Přípravné Derby-ceně na 2180 metrů, jež nahradila dřívější kvalifikace a čtyřletá elita v ní ladí formu před vrcholem sezony.
 
Po škrtu čerstvého vítěze Slovenského derby Jerryho se na startu sešla pouhá čtveřice aktérů, a to předznamenalo celý průběh dostihu. Polovina malého pole totiž hájila barvy rodinné stáje Vávra Chropyně a bratři Zdeněk a Pavel Vávrové si v sulkách svých svěřenců připravili tempo na míru. Na špici pracoval Leroy W, těsně následovaný stájovým kolegou Ideal Majycem.
 
V závěrečném okruhu se na ně chystal zaútočit Luthier Boko s jezdcem Laurensem Rinkesem, svěřenec Jaromíra Kotáska však v rozhodující chvíli zacválal a bylo rozhodnuto. Dvojice jezdců ve žlutých dresech kontrolovala situaci, v cílové rovině si ještě vyměnila dojmy a v poklidu dojela do cíle. Zvítězil Leroy W vedený Zdeňkem Vávrou, délku za ním završil dokonalý stájový triumf Ideal Majyc. Třetí Imos ztrácel dalších dvacet délek. Vítěz dosáhl kilometrový čas 1 minuta 18 sekund a 893 tisícin.
 
Žádný velký souboj nebyl k vidění ani v devátém dílu celoroční série pro francouzské klusáky Prix du Trotteur Francais. Na vytrvalecké distanci 2715 metrů se stylem start-cíl prosadil Elixir de Charnie v sulce se svým trenérem Jaroslavem Dobrovolným. Osmiletý tmavý hnědák stáje Skree si pro páté letošní vítězství v osmém startu doběhl v kilometrovém čase 1 minuta 17 sekund a 47 tisícin. Druhý doběhl valach Give Me Five před letošním sériovým vítězem Embargo d’Ukraine.
 
Výborný výkon podal někdejší druhý z klusáckého derby Perceval v závěrečné Ceně Českého klusáckého spolku. Pětiletý valach stáje Sochor s.r.o. vedený Elenou Salkovič-Volf udržel o 3/4 délky za sebou dobře jdoucího Kadeta Misi, třetí finišovala Luna. Perceval vyběhl kilometrový čas 1 minuta 16 sekund a 750 tisícin.
 

Čtyři týmy se utkaly v pólo turnaji na kolbišti Chuchle Areny Praha

První ročník turnaje Progresus Prague Beach Polo probíhal v pátek 12. a v sobotu 13. srpna na parkurovém kolbišti Chuchle Areny Praha. Čtyři celky utvořili jezdci z České republiky, Německa, Maďarka a Slovenska.
 
Hlavním soutěžním dnem byla sobota, kdy se nejprve mezi sebou utkali hráči ve žlutých dresech Insight Energy a družstva v červených tričkách pod hlavičkou České mincovny. Právě to po čtyřech chukkách vyhrálo 12 : 7. Jednou z jeho členek byla Slovenka Alexandra Benčíková.
 
Později odpoledne následoval zápas o celkové vítězství mezi modrými zástupci Chuchle Areny a černými Progresus. Z velmi napínavého souboje vyšli nakonec lépe Progresus, kteří nastříleli deset gólů, zatímco obdrželi jen osm. Členkou vítězného týmu byla i Jitka Šváchová Fuksová, která si velmi pochvalovala spolupráci se zkušenými kolegy.
 
Foto: Libor Štros



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE